MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Στρατιωτικοί προς κατοίκους Λέσβου-Χίου: “Είμαστε δίπλα σας, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες σας”

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους των νησιών εκφράζουν την απόλυτη συμπαράσταση τους στις κινητοποιήσεις τους και επισημαίνουν ότι οι στρατιωτικοί έχουν “ζητήσει την άμεση απεμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του έμψυχου δυναμικού της, των Ελλήνων στρατιωτικών, από οποιαδήποτε ενέργεια και εμπλοκή τους με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, καθόσον τούτη εκφεύγει της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας”.

Έκρυθμη η κατάσταση σε Χίο - Μυτιλήνη για μεταναστευτικό - Δεκάδες τραυματίες, πολίτες λίντσαραν αστυνομικούς - Aποσύρονται τα ΜΑΤ - Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

( John.k - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πέσει .. απλά δεν το έχει καταλάβει ακόμα. Η κ. Μέρκελ θα πρέπει να βρει νέο αντικαταστάτη του )

Έκκληση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πέσουν οι τόνοι 


(upd3) Αύριο (27/2) το πρωί αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο μιας και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. 

Η απόφαση ελήφθη με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ ώστε να εκτονωθεί η ένταση. 

«Το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει, και πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα» δήλωσε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διευκρινίζοντας πως η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Λέσβο και την Πέμπτη ολοκληρώνεται στη Χίο.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ … “Έρχονται” φυλακές υψίστης ασφαλείας…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Αν ήταν ποτέ δυνατόν ελληνική κυβέρνηση (κι όμως έγινε) να θεσπίσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την επίταξη ακινήτων, οικοπέδων και χωραφιών στα νησιά του Αιγαίου μας, με την οποία επιβάλλεται ως έκτακτη ανάγκη για την αντιμετώπιση της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης ή υγείας, που προκαλείται από τη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση η επίταξη των ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στα νησιά υποδοχής μεταναστών και προσφύγων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και σε ΟΤΑ πρώτου ή δευτέρου βαθμού ή άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου! Η δημοσίευση της κυβερνητικής επίταξης (10/2/2020) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄ 28/10.02.2020) με τίτλο: “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας”!