MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σε ακρόαση οι εμπλεκόμενοι (και) από το Συμβούλιο της Ευρώπης

© Welcomia | Dreamstime.com
Στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών οργάνων το «ελληνικό watergate». Μετά τις Βρυξέλλες αναλαμβάνει δράση και το Στρασβούργο.

Εν αναμονή της ειδικής ακρόασης, στις 8 Σεπτεμβρίου, από την εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου σειρά πήρε και η Νομική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με έδρα το Στρασβούργου, που συζήτησε σήμερα τις πτυχές του σκανδάλου και τις επιπτώσεις του στις ελευθερίες και στο κράτος δικαίου αποφασίζοντας την εξέταση της υπόθεσης με κλήση σε ακρόαση των εμπλεκομένων.

Την είδηση έκανε γνωστή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιώργος Κατρούγκαλος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twiter.

5 Ψυχολογικά Πειράματα που Εξηγούν τον Σύγχρονο Κόσμο

ΑΠΟ ΤΟΝ TYLER DURDEN
 
 
Ο κόσμος είναι ένα μπερδεμένο μέρος. Οι άνθρωποι κάνουν πράγματα που δεν έχουν νόημα, σκέφτονται πράγματα που δεν υποστηρίζονται από γεγονότα, υπομένουν πράγματα που δεν χρειάζεται να υπομείνουν και επιτίθενται βίαια σε όσους προσπαθούν να φέρουν αυτά τα πράγματα στην προσοχή τους.
 
Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.
 
Οποιοσδήποτε περιστασιακός αναγνώστης του τοπίου των εναλλακτικών μέσων θα βρει τελικά μια αναφορά στον Stanley Milgram ή στον Philip Zimbardo, το “Asch Experiment” ή ίσως και τα τρία.
 
«Γνωστική ασυμφωνία», «Διάχυση ευθύνης» και «μαθημένη αδυναμία» είναι φράσεις που κάνουν τακτικά τον γύρο, αλλά από πού προέρχονται και τι σημαίνουν;
 
Λοιπόν, εδώ είναι τα σημαντικά ψυχο-κοινωνικά πειράματα που μας διδάσκουν για τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι, αλλά περισσότερο από αυτό εξηγούν πραγματικά πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος μας και πώς μπήκαμε σε αυτό το χάος.
 

Η κυβέρνηση που έβαλε ταφόπλακα στον φιλελευθερισμό

Υποτακτικοί σε καρτέλ και εξελίξεις!


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλασαρίστηκε ως μία φιλελεύθερη κυβέρνηση που πίστευε στην πραγματική οικονομία. Σήμερα ζούμε το απόλυτο φιάσκο. Στην πράξη, ο Μητσοτάκης αποδείχτηκε ένα υβρίδιο Τσαουσέσκου – Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Μιλάμε για τον άνθρωπο που βύθισε την χώρα στα επιδόματα και σε διακυβέρνηση ολοκληρωτικού τύπου, όχι όμως προς όφελος της χώρας. Αλλά ως εντολοδόχος καρτέλ, συμφερόντων, ΗΠΑ, ΕΕ, διαφοράς και εγγενούς ανικανότητας.

Δείτε ενδεικτικά τις δηλώσεις των τελευταίων ωρών για την ενεργειακή κρίση:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα έχουμε τον χειρότερο χειμώνα από το 1942».

Bild: «Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο»

Τι άλλο γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ
 
Στο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων προς την Ελλάδα αναφέρονται οι μεγαλύτερες εφημερίδες στη Γερμανία, που αναφέρονται στη ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild επικαλούμενη τις απειλές του Τούρκου προέδρου ότι μπορεί ξαφνικά να έρθει το βράδυ στη χώρα μας!

«Με τις αιχμηρές αυτές δηλώσεις, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε το Σαββατοκύριακο τη γείτονά του στην Ε.Ε, Ελλάδα.

Πανηγυρική... παράδοση του δημόσιου δικτύου αερίου

 
Στην Italgas και τυπικά από χθες το 65% της ΔΕΠΑ Υποδομών έναντι 733 εκατ. ευρώ, σε εκδήλωση στην ιταλική πρεσβεία παρουσία τριών υπουργών ● Για ενεργειακό έγκλημα κάνουν λόγο οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και Έφη Αχτσιόγλου

Την ώρα που σε πολλές χώρες της Ευρώπης γίνονται προσπάθειες επανάκτησης του δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια, ακόμη και με κρατικοποίηση εταιρειών, η ελληνική κυβέρνηση πανηγύρισε χθες για τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών στον όμιλο Italgas.