MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Η κυβέρνηση που έβαλε ταφόπλακα στον φιλελευθερισμό

Υποτακτικοί σε καρτέλ και εξελίξεις!


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλασαρίστηκε ως μία φιλελεύθερη κυβέρνηση που πίστευε στην πραγματική οικονομία. Σήμερα ζούμε το απόλυτο φιάσκο. Στην πράξη, ο Μητσοτάκης αποδείχτηκε ένα υβρίδιο Τσαουσέσκου – Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Μιλάμε για τον άνθρωπο που βύθισε την χώρα στα επιδόματα και σε διακυβέρνηση ολοκληρωτικού τύπου, όχι όμως προς όφελος της χώρας. Αλλά ως εντολοδόχος καρτέλ, συμφερόντων, ΗΠΑ, ΕΕ, διαφοράς και εγγενούς ανικανότητας.

Δείτε ενδεικτικά τις δηλώσεις των τελευταίων ωρών για την ενεργειακή κρίση:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα έχουμε τον χειρότερο χειμώνα από το 1942».

Γιάννης Οικονόμου: «Είναι αναπόφευκτο. Θα πέσει το βιοτικό επίπεδο όλων μας για αρκετό διάστημα».

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Άδωνι είναι ίσως το πιο ειλικρινές απόφθεγμα του σε όλη την πολιτική του καριέρα. Διότι το 1942 η Ελλάδα είχε κατοχική κυβέρνηση. Ακριβώς ότι συμβαίνει και σήμερα.

Τι θα έπρεπε να κάνει μία φιλελεύθερη κυβέρνηση; Μα φυσικά να κόψει το λαιμό της, ώστε να εξασφαλίσει αδιάλειπτη, φθηνή ενέργεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εκεί ακριβώς κρίνεται η προσθετική αξία που δίνει μια κυβέρνηση στη χώρα. Όταν με τις ενέργειες της όχι απλώς αποτρέπει τα αποτελέσματα των διεθνών κρίσεων, αλλά μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία.

Ότι έκανε η Ισπανία, η Πορτογαλία, ότι κάνει ο Όρμπαν, των οποίων τον αποκαλούν ακροδεξιό, αποδεικνύεται όμως άκρως φιλελεύθερος, αφού κατάφερε να δώσει στην Ουγγαρία ένα ασύλληπτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του συνόλου των ανταγωνιστικών της χωρών.

Η άχρηστη κυβέρνηση Μητσοτάκη, πραγματικά απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις, εκτελεί εντολές, και προσπαθεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία, όχι για τον λαό, αλλά για μια χούφτα νταβατζήδες.
Ομολογεί μάλιστα αυτές τις προθέσεις της με δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών της: Ξέρετε, σας ανακοινώνουμε ότι το χειμώνα θα υποφέρετε και θα πεινάσετε!

Ακόμα και ο Πίνατ θα τα κατάφερνε καλύτερα…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου