MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ο πόλεμος των Η.Π.Α. με την ΕΕ

Η υπερδύναμη διεξάγει στην ουσία έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο εναντίον της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της ΕΕ με το «INSTEX» – την οποία όμως (ΕΕ) προσπαθεί να διατηρήσει ως σύμμαχο, αν και στην ουσία πρόκειται για ένα προτεκτοράτο της που απειλεί να επαναστατήσει. Ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος δραστηριοποιείται ο αμερικανός S. Banon, κατ’ εντολή του προέδρου Trump – με στόχο τη στήριξη των πατριωτικών κομμάτων που τάσσονται εναντίον της ΕΕ και του ευρώ, έτσι ώστε να διαλυθεί η γερμανική Ευρώπη και ιδίως η Ευρωζώνη.
 

Απύθμενο θράσος και αλαζονεία από την επικεφαλής του ΚΙΕΦ: «Είμαστε Τούρκοι - Τουρκικό το κόμμα»

Με πρωτοφανές θράσος και επίδειξη αλαζονείας η επικεφαλής του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, της οποίας το κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 40% σε Ξάνθη και Ροδόπη, εμφανίστηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη διαδίδοντας την προπαγάνδα της Άγκυρας, φανερά "δασκαλεμένη" απο το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. 

Αφού πρώτα χαρακτηρίζει το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα» και να ζητά αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητας της μειονότητας.στη συνέχεια δεν διστάζει να πει πως και η ίδια είναι Τουρκάλα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» και τονίζει στη συνέχεια πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Εξέλιξη - σοκ στα ληξιπρόθεσμα: Αύξηση οφειλετών με ποσά έως 500 ευρώ - Εννέα στους δέκα φορολογούμενους έχουν χρέη έως 10.000 ευρώ

Εννέα στους δέκα φορολογούμενους έχουν χρέη έως 10.000 ευρώ

Ο αριθμός των οφειλετών με χρέη έως 500 ευρώ στην Εφορία αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2019 κατά 40.850 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Όπως αποκαλύπτει η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής οι μικροοφειλέτες ανέρχονται σε 2.137.009, σε σύνολο 3.940.098 φορολογουμένων με χρέη προς την Εφορία, από 2.096.159 που είχαν καταχωρηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2018.

FT: Η κατακερματισμένη Ευρώπη κινδυνεύει με παράλυση

Oι ευρωεκλογές ανέδειξαν ένα συγκεχυμένο πολιτικό τοπίο, χωρίς ξεκάθαρους νικητές. Η εξασθένηση των παραδοσιακών κομμάτων, η ακροδεξιά και οι νέες δυνάμεις. Οι κρίσιμες αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν. 

Financial Times

Όσοι από εμάς σπαταλάμε μέρος του χρόνου μας παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube έχουμε δει ένα κλασσικό βίντεο από τον αμερικανικό ιππόδρομο, στο οποίο δίνουν μάχη δύο άλογα που ονομάζονται «η γυναίκα μου ξέρει τα πάντα» και «η γυναίκα δεν ξέρει τίποτα».

Οι πρώτες ερμηνείες των ευρωεκλογών μου υπενθύμισαν το βίντεο αυτό, μόνο που στην περίπτωση αυτή τα άλογα λέγονται «αυτό τα αλλάζει όλα» και «αυτό δεν αλλάζει τίποτα».

Τα τρία γερμανικά ταμπού

Δεν έχουν κανένα λόγο οι Έλληνες να φοβούνται τη λέξη «πατριώτης», με κριτήριο την ιστορία και τον πολιτισμό τους – ενώ, αντίθετα, οι βάρβαροι λαοί που στην ουσία έχουν αλλάξει μόνο οι εξωτερικοί τους τρόποι, ενώ οι αντιλήψεις και τα πιστεύω τους παραμένουν αναλλοίωτα, έχουν κάθε λόγο να το κάνουν, με στόχο να κρύψουν το αληθινό τους πρόσωπο.

Επικαιρότητα

Το μεταναστευτικό, το Ισλάμ και ο πατριωτισμός είναι τα τρία βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τους Γερμανούς, σύμφωνα με έρευνα ενός ινστιτούτου τους (πηγή: Deutsche Welle) – με νούμερο ένα το μεταναστευτικό, όπου για τους 7 στους δέκα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό. Εν τούτοις, οι έξι στους δέκα Γερμανούς πιστεύουν πως είναι επικίνδυνο να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους – σύμφωνα με τις οποίες οι πρόσφυγες απολαμβάνουν υπερβολικά υψηλές παροχές που πληρώνουν οι ίδιοι κοκ. (εάν στη Γερμανία αποκαλέσεις κάποιον «Τούρκο», είναι η χειρότερη βρισιά – κάτι που δεν έχει συμβεί σήμερα, αλλά ίσχυε ανέκαθεν).