MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Σταματήστε τα ψέματα, πρόκειται για τη χώρα

Υπάρχουν ψέματα στην πολιτική που διορθώνονται και ψέματα που δεν διορθώνονται.
Ψέματα των οποίων οι συνέπειες μπορεί να ανακληθούν σε βάθος χρόνου, γιατί από τη φύση τους δεν είναι μόνιμες, και ψέματα που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτο κόστος στα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτές τις μέρες άφωνοι παρακολουθούμε το ράλι του ψέματος στο οποίο επιδίδονται δημοσίως τρεις υπουργοί: ο υπουργός Υποδομών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο πρώτος ανακοίνωσε προχθές ότι θα αυξηθούν τα τιμολόγια του νερού λόγω της λειψυδρίας και χθες βγήκε στον Σκάι να μας πει ότι δεν καταλάβαμε καλά, πλανηθήκαμε και πως λόγω της κρατικής ενίσχυσης ύψους 250 εκατ. ευρώ στις δημοτικές επιχειρήσεις η τιμή του νερού μπορεί και να… μειωθεί. 
 

Τέλος τα παιχνίδια των Αμερικανών – Πέρασαν το 1 τρισ. οι τόκοι για το χρέος για πρώτη φορά στην ιστορία, εκρηκτικό το έλλειμμα προϋπολογισμού

Εκτόξευση του δημοσίου χρέου στο 122% του ΑΕΠ εντός 10ετίας 
 
Το 2024 ήταν η χρονιά κατά την οποία υποτίθεται ότι το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ θα είχε εξομαλυνθεί σταδιακά και μετά από δύο χρόνια κρίσης.
 
Οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα έβαζαν τέλος στον τρόπο δαπανών.
 
Όλα αυτά, σε θεωρητικό επίπεδο.
 

Σοκάρουν τα νούμερα - Η κυβέρνηση έχει χάσει το έλεγχο των τιμών - Αυξήσεις έως 80% τους τελευταίους 11 μήνες

Το μέσο καλάθι αγορών με 6 κωδικούς στο ταμείο ξεπερνά τα 35 ευρώ, από 18 ευρώ 
 
Στο κενό έπεσαν οι συναντήσεις του νέου υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τους φορείς της αγοράς τροφίμων και του λιανεμπορίου, με την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιούνιο. 

Οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα έχουν αυξηθεί έως 80% από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα.