MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν όσο κοστίζουν πέντε και βάλε υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη;

Freepen.gr - Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αντί να επιβιώνουν και να κάνουν τα κουμάντα τους μόνο με βάση τις συνδρομές των μελών τους και τις φανερές χορηγίες των φίλων τους, συνηθίζουν να λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση καθώς επίσης να δανειοδοτούνται από τράπεζες. 

Το πρώτο λογικό αν και παράλογο. Λογικό αυτοί που αποφασίζουν να ψηφίζουν χρήματα για τα "μαγαζιά" τους, παράλογο το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τους πολιτικούς σχηματισμούς, όταν τα μέλη τους κατεβαίνουν στην πολιτική για να...προσφέρουν. 

Ακατανόητο επίσης οι τράπεζες αντί να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη, τα έργα και τις υποδομές, να ενισχύουν οικονομικά τα κόμματα. 

Σε μια περιήγηση στο διαδίκτυο χτυπώντας "χρέη κομμάτων" βλέπουμε ότι σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα για την περίοδο 2017 έως και 2019 το συνολικό τραπεζικό χρέος της Νέας Δημοκρατίας μαζί με εκείνο του ΠΑΣΟΚ αγγίζει τα 563 εκατομμύρια ευρώ:

Η ύφεση σοκ και η επιστροφή του εφιάλτη

Πώς είναι δυνατόν να χαίρεται η κυβέρνηση με μία ακόμη πτώση-σοκ του ΑΕΠ της Ελλάδας, μεγαλύτερης από το μέσον όρο της ΕΕ; Ειδικά σε ένα τρίμηνο που δεν είναι το σημαντικότερο για τον τουρισμό, αφού σχεδόν το 70% των εσόδων του πραγματοποιείται στο τρίτο τρίμηνο; Πώς τη συγκρίνει με την ΕΕ, όταν η Ελλάδα έχει πίσω της μία ύφεση, μία πτώση δηλαδή του ΑΕΠ της από το 2009 κατά σχεδόν 25%, ενώ όλες οι άλλες χώρες αύξησαν έκτοτε το ΑΕΠ τους πάνω από 10% κατά μέσον όρο; Δεν καταλαβαίνει πως το Φθινόπωρο θα είναι εφιαλτικό για την Ελλάδα; Πόσο μάλλον όταν υποφέρει ταυτόχρονα σε πολλούς άλλους τομείς, όπως τα Εθνικά, η Υγεία και η Παιδεία; Νομίζει αλήθεια πως επειδή μπορεί να εμπαίζει πολλούς Έλληνες για λίγο καιρό, θα είναι σε θέση να τους εμπαίζει όλους για πάντα; Το να κατευθυνόμαστε πάντως χαμογελαστοί στο γκρεμό, υποκρινόμενοι ότι δεν υπάρχει επειδή δεν κοιτάζουμε μπροστά μας εθελοτυφλώντας, είναι τεράστιο λάθος – η απόλυτη συνταγή της καταστροφής και της εξαφάνισης μας ως Έθνους. Πόσο μάλλον όταν πάντοτε υπάρχουν λύσεις – οι οποίες όμως, όσο αργούμε, τόσο πιο οδυνηρές γίνονται.

Δρούγος: Παιχνίδια από το ΝΑΤΟ εν μέσω προκλήσεων – Τι κρύβει η κίνηση Στόλτενμπεργκ

Ανάλυση

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι «αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα» στέλνει η Ελλάδα αντιδρώντας στην πρωτοφανή πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να ανακοινώσει, αργά χθες το απόγευμα, έναρξη τεχνικών συζητήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να καθιερώσουν μηχανισμούς με στόχο την αποφυγή στρατιωτικών συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενη συζήτηση και συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος για τον Ε.Τ*

Η απάντηση της χώρας μας -η οποία νωρίτερα είχε επαναλάβει ότι «διάλογος κάτω από απειλές, απόπειρες εκβιασμού και προκλήσεις δεν γίνεται»- ήταν άμεση, με διπλωματικές πηγές να καθιστούν σαφές μόλις έγινε γνωστή η δήλωση Στόλτενμπεργκ ότι οι πληροφορίες «που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Το παρασκήνιο πίσω από την ''περίεργη'' ανακοίνωση Στόλτενμπεργκ

Έντονη κινητικότητα στο διπλωματικό μέτωπο

Δεν άργησε να διαψευστεί η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με την έναρξη τεχνικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας.

«Μετά τις συζητήσεις μου με τους ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών προκειμένου να υπάρξει στρατιωτική αποκλιμάκωση και να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειo», ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο επικεφαλής του Οργανισμού.