MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Ελληνική Γεωπολιτική και Προοπτικές, Albedo 14

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Ελληνική Γεωπολιτική και Προοπτικές με τον Γ. Καρποδίνη,, Albedo 14.

16 Δεκεμβρίου 2020

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία, Γεωπολιτικά, Πανδημία

Άγγελος Χατζάκης : Αδιαφανή Δεδομένα για την Πανδημία – Χαλαρό lockdown έως τον Φεβρουάριο

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ , Άγγελος Χατζάκης μιλώντας στον 98.4 αναφέρθηκε στην προβληματική επιδημιολογικά βάση δεδομένων για την πανδημία, την έλλειψη διαφάνειας αλλά και πρόσβασης στα δεδομένα της και κυρίως στην άρνηση υποδοχής μέσω της κινητής τηλεφωνίας, ενός συστήματος που θα μπορούσε να καταγράφει πλήρως την κινητικότητα αλλά και τα δεδομένα από αυτή για το επιδημιολογικό φορτίο ανά περιοχή της Ελλάδας, ώστε να μην οδηγούμαστε σε αποφάσεις κατόπιν εορτής όπως είπε, αλλά προλαμβάνοντας τα γεγονότα. 
 

Αδιανόητο: Οι Έλληνες ευρωβουλευτές -πλην τριών- καταψήφισαν πρόταση χαρακτηρισμού των Γκρίζων Λύκων ως «τρομοκρατών»!

( John.k - Δεν έχουν τέτοια εντολή από την κ. Μέρκελ, και την φιλοτουρκική ΝΔ ) 

Εξαιρετικά αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι Έλληνες Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ (το ΚΚΕ απείχε) αρνήθηκαν να ψηφίσουν πρόταση της ομάδας (Σαλβίνι, Λεπέν, Afd κ.α.) με τίτλο “Στρατηγική της ΕΕ για την Ένωση Ασφάλειας”, για τον χαρακτηρισμό της τουρκικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων ως τρομοκρατικής οργάνωσης!


Στο ίδιο ψήφισμα εζητείτο η διακοπή της χρηματοδότησης, η διενέργεια σκληρών ελέγχων σε ιμάμηδες και τζαμιά, καθώς και η υιοθέτηση της πολιτικής που εφαρμόζει η Αυστραλία ως προς τους παράνομους μετανάστες, με επαναπροωθήσεις και αυστηρά φυλασσόμενα θαλάσσια σύνορα.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε μόνο από τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Ε.Φράγκο και από τους ανεξάρτητους Γ.Λαγό και Α.Κωνσταντίνου.

Το 90% των μαθητών πάσχει από διαταραχές άγχους – Ένα δισεκατομμύριο έχουν επηρεαστεί από το lockdown παγκοσμίως

“Διαταραχές άγχους που προκαλούνται από την COVID-19 έχουν διαγνωστεί σχεδόν στο 90% των νέων, ενώ περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο μαθητές σχεδόν σε όλες τις χώρες έχουν επηρεαστεί από το κλείσιμο των σχολείων”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση, που υπογράφει μεταξύ άλλων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).


Με πρωτοβουλία του ΠΟΥ και έξι μεγάλων οργανώσεων νέων παγκοσμίως -οι οποίες αριθμούν 250 εκατομμύρια μέλη- ξεκίνησε παγκόσμια κινητοποίηση “για την αντίδραση στις αρνητικές επιπτώσεις της COVID-19 στους νέους”.