MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Γ. Αδαλής : Οι ενεργειακές "φούσκες" της Ευρώπης και το Παζλ της Ενεργειακής Ασφάλειας

Β. Λύκος : Έκτακτη κατάσταση , αναγκαία η κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας


Σε μια εξόχως αποκαλυπτική συνέντευξη ο οικονομέτρης - αναλυτής Γιώργος Αδαλής εξηγεί σήμερα στον 98.4 γιατί οι ανακοινώσεις των ηγετών της Ε.Ε. δεν είναι παρά ενεργειακές "φούσκες" στην ενεργειακή δίνη για τους πολίτες της Ευρώπης. Πτώση τιμών χωρίς αύξηση της παραγωγής όλων των διαθέσιμων ενεργειακά πόρων της Ευρώπης, δεν πρόκειται να επιτευχθεί, ενώ την ίδια ώρα εξηγεί γιατί η ενεργειακή ασφάλεια των λαών της Ευρώπης, είναι το κρίσιμο ζήτημα για την επιβίωση τους. 
 

Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης «για όλα φταίει ο Πούτιν» – 238% αύξηση στην τιμή του ρεύματος πριν τον πόλεμο στη Ουκρανία

Η κυβέρνηση είχε προκαλέσει την ακρίβεια με το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης
 
Αύξηση κατά 238% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είχε προκαλέσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση πριν τον πόλεμο στη Ουκρανία και συνεπώς το αφήγημά της ότι «για όλα φταίει ο Πούτιν» είναι ψευδές.
 
Στις 17/10 η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της ΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
 

Τα χρηματιστήρια της ενέργειας, της τροφής και των ζωών μας! Δρ Βασίλης Λύκος για όσα ΔΕΝ μας λένε

Μας λένε για «δύσκολους χειμώνες». Θα παγώσουμε…Ο κ.Σόιμπλε μας συμβουλεύει να φοράμε διπλό πουλόβερ, άλλοι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι να μειώσουμε τα ντους! Έτσι θα ηττηθεί ο Πούτιν λένε…


Μας λένε ότι έρχεται επισιτιστική κρίση. Θα πεινάσουμε… Ίσως γι΄ αυτό στην Ευρώπη, στην «πολιτισμένη» Ευρώπη έχει αρχίζει να «πλασάρεται» …η εντομοφαγία!

Μας λένε ότι πρέπει να απεξαρτηθούμε από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, όχι μόνο για να νικήσουμε τον Πούτιν αλλά και για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.Μόνο που ανακαλύπτουμε ότι κάποια από τα μέσα των «ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» τελικά δεν είναι και τόσο…οικολογικά.

Από αποτυχία σε αποτυχία οδηγείται η εξωτερική πολιτική της χώρας

Χωρίς την Ελλάδα η συνάντηση για τη Λιβύη - Αναβλήθηκε το ταξίδι Δένδια στη Βεγγάζη
 
Τουλάχιστον προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά η Ελλάδα θα είναι απούσα σε μια συνάντηση για τη Λιβύη, ενώ φυσικά η Τουρκία θα παρευρίσκεται. Τα μεγάλα λόγια και οι δηλώσεις τύπου «γιοκ, κ. Ερντογάν», για εσωτερική κατανάλωση, δεν έχουν -όπως φαίνεται- πέραση στη διπλωματική σκακιέρα.