MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Η αποκτηνωμένη χώρα

Δήμαρχοι δέχονται επιθέσεις με μαχαίρια, ενώ πυροσβέστες βρίσκουν τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους τρυπημένα, επειδή κλείνουν το δρόμο για να κάνουν τη δουλειά τους – σκηνές βίας και επιθετικότητας που συμβαίνουν καθημερινά.

Άποψη

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλά, πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία έχουν δυστυχώς πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια των μνημονίων – όπου ουσιαστικά έχει εφαρμοσθεί μία βίαιη εισπρακτική πολιτική από τους θεσμικούς δανειστές της (Γερμανία ως ηγέτης της Ευρώπης, ΕΚΤ, ΔΝΤ), με εξαιρετικά δυσμενή επακόλουθα για τους Έλληνες. Τελευταία οδυνηρή τραγωδία η απανθράκωση δεκάδων ανθρώπων στο Μάτι, για την οποία ασφαλώς δεν είναι ένοχοι μόνο οι Πολίτες και η Πολιτεία – αλλά, επίσης, οι ξένοι που την κυβερνούν, με αποτέλεσμα να έχουν καταρρεύσει τα πάντα (άρθρο).

Η ύψιστη μορφή διαφθοράς

Μήπως αλήθεια η ανάλγητη και αδιάφορη συμπεριφορά της κυβέρνησης προς τους Πολίτες δεν είναι αδικαιολόγητη, αλλά τεκμηριώνει πως έχει πάψει πια να τους σέβεται και να τους υπολογίζει, ακριβώς επειδή δεν επαναστατούν σε όλα αυτά που τους επιβάλλει κατ’ εντολή της πρωσικής κυβέρνησης; (ηχητικό)

«Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα διεθνώς, όπου μετά από μία βιβλική καταστροφή το κράτος απεκδύεται των ευθυνών του και δεν παραιτείται κανείς – ούτε πολιτικός παράγων ούτε διοικητικός. Αυτό είναι ηθικά η ύψιστη μορφή διαφθοράς» (Δ.Μ.)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για τις ευθύνες των πυρκαγιών στον Αθ. Μασλαρινό

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για τις ευθύνες των πυρκαγιών στον Αθ. Μασλαρινό.

27/07/2018

Θέμα : Ευθύνες των πυρκαγιών

Δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση

Τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, ακίνητη και κινητή περιουσία και λοιπά περιουσιακά στοιχεία, χωρίς προειδοποίηση, στις περιπτώσεις που οι ελεγκτές της «ανιχνεύουν» φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ, δίνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Η εν λόγω τροπολογία, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το ΥΠΟΙΚ, προβλέπει τη δημιουργία ενός πλαισίου «fast track», μέσω του οποίου οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να «βάζουν χέρι» και να δεσμεύουν λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία ύποπτων φοροφυγάδων, για τους οποίους υπάρχουν αποδείξεις-ισχυρές ενδείξεις ότι αποκρύπτουν ποσά άνω των 150.000 ευρώ.