MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Αδιανόητο! Σε οικόπεδο ιδιώτη βρισκόταν κοντέινερ του εμπορικού τρένου εδώ και 1,5 χρόνο!

Αλγεινές εντυπώσεις και πολλά ερωτήματα δημιουργεί η αποκάλυψη ότι ενάμιση χρόνο μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη με 57 νεκρούς, στοιχεία της τραγωδίας βρίσκονται… διασκορπισμένα σε ιδιωτικά οικόπεδα!
 
Όπως αποκαλύφθηκε ένα από τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, στην οποία σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες εντοπίστηκαν παράνομα εύφλεκτα υλικά, βρισκόταν 16 ολόκληρους μήνες σε οικόπεδο ιδιώτη, χωρίς να έχει εξεταστεί! Μάλιστα, το συγκεκριμένο κοντέινερ αναζητούσε και ο ίδιος ο εφέτης ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο κ. Σωτήρης Μπακαΐµης.
 

Ευρωπαϊκή έκθεση «χαστούκι» για τη διαφθορά

Η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει ικανοποιητικά καμία από τις 17 συστάσεις που της έχουν υποδειχθεί από την έκθεση αξιολόγησης
 
Ηχηρό «χαστούκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί η έκθεση της επιτροπής GRECO (Ομάδα Κρατών κατά της ∆ιαφθοράς) του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διαφθορά, η οποία αναφέρει στα συμπεράσματά της ότι η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει ικανοποιητικά καμία από τις 17 συστάσεις που της έχουν υποδειχθεί από την έκθεση αξιολόγησης, εκθέτοντας πολλαπλώς τη χώρα μας.
 

Νίκησε κατά κράτος τον Τζο Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ στο πολυαναμενόμενο debate

Οι ερωτήσεις για οικονομία, Ουκρανία, παράνομη μετανάστευση, υγεία και κοινωνικά ζητήματα και οι απαντήσεις των δύο προεδρικών υποψηφίων
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε κατά κράτος στο πολυαναμενόμενο debate τον Aμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σε μία τηλεμαχία που είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
 
Διεξήχθη νωρίτερα από κάθε άλλη τηλεμαχία, πρώτη φορά ανάμεσα σε δύο υποψήφιους που τυπικά δεν έχουν το χρίσμα των κομμάτων τους, πρώτη φορά ανάμεσα σε νυν και πρώην πρόεδρο.