MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ο αστραπιαίος μεταναστευτικός πόλεμος

Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές χρησιμοποιούνται ως πολιτικό εργαλείο με απώτερο στόχο τη μεταβολή της σύνθεσης του ντόπιου πληθυσμού και εν τέλει την αντικατάσταση του από αλλογενείς. Η δε Τουρκία χρησιμοποιεί ανοικτά τις λαθρομεταναστευτικές ροές προκειμένου να προσποριστεί πολιτικά και οικονομικά οφέλη από την ΕΕ, η οποία μοιάζει παράλυτη και αμήχανη μπροστά στους εκβιασμούς της γειτονικής χώρας. Μέσα σ’ όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό καλείται ο Έλληνας να αντιμετωπίσει προκλήσεις πρωτόγνωρες που υπονομεύουν άμεσα όχι μόνο το μέλλον του ελληνικού έθνους αλλά και την καθημερινή του επιβίωση. Καλείται να βρει μορφές αντίστασης και διεξόδους ενάντια στο κατεστημένο πολιτικό σύστημα που τον μάχεται σε όλα τα επίπεδα με πρωτοφανή ένταση. Πρέπει να αναδειχθούν νέες δυνάμεις που θα ανατρέψουν το υπάρχον σκηνικό και θα επιτρέψουν στον Ελληνισμό να επανακτήσει την εθνική κυριαρχία του.

Καλεντερίδης : Για ποιο λόγο έδωσε ο Ερντογάν την εντολή για επίθεση στην Ελλάδα – Για να ξέρουμε τι και γιατί έγινε στις Καστανιές

Του Σάββα Καλεντερίδη 

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η πολεμική αεροπορία της Συρίας βομβάρδισε μια μονάδα του τουρκικού στρατού, σε περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ. Οι απώλειες τεράστιες, περίπου 100 νεκροί και τραυματίες. 

Και το χειρότερο, η Ρωσία δεν έδωσε άδεια σε ελικόπτερα να μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες στο τουρκικό έδαφος και τους μετέφεραν οι συνάδελφοί τους με φορτηγά, αφού είχαν βληθεί και τα ασθενοφόρα. 

Ο Ερντογάν εκείνη τη βραδιά ένιωσε μόνος και αδύναμος. Διέταξε να κλείσουν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση με την τουρκική κοινή γνώμη, και έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων οι ιμάμηδες στα 90.000 τζαμιά της Τουρκίας όλη την Παρασκευή να ψέλνουν κατά τη μουσουλμανική θρησκεία ύμνους για τους νεκρούς, τους «μάρτυρες».