MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ένας Γερμανός αποκαλύπτει τα εγκλήματα της Γερμανίας σε βάρος της Ελλάδας

Επιτέλους ένας Γερμανός μίλησε μέσα στο Κοινοβουλιο με αφοπλιστική ειλικρίνεια και καταδικάζει τα διαχρονικά εγκλήματα και ενέργειες σε βάρος της Ελλαδος.Ο ίδιος δεν διστάζει να προβεί άμεσα το Βερολίνο στην καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων και να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Τουρκία και να καλύπτουν τις έκνομες ενέργειες σε βάρος της Εθνικης κυριαρχίας της Ελλαδος..


Ο Γκρέγκορ Φλόριαν Γκίζι (Gregor Florian Gysi) Γερμανός νομικός, δικηγόρος και πολιτικός, σε ομιλία του στην Μπούντεσταγκ(Γερμανική Βουλή) ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα γιορτάζει αυτές τις μέρες τα 200 χρόνια από την επανάσταση και την αρχή της ελευθερίας της από τον οθωμανικό ζυγό

Επικό «άκυρο» δημοσιογράφων από πολίτες: Έψαχναν κάποιον για να κατηγορήσει τις διαδηλώσεις... και δεν βρήκαν κανέναν!

Δεν τους βγήκε το αφήγημα


Προσπάθεια να βρουν πολίτες να κατηγορήσουν τις διαδηλώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη έκαναν δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, αλλά τελικά... δεν βρήκαν κανέναν.


Από εδώ το πάνε από εκεί το φέρνουν αλλά δεν καταφέρνουν να πείσουν την κοινωνία ότι οι διαδηλώσεις είναι εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ήταν φιλόδοξο αλλά δεν τους βγήκε ο ισχυρισμός Μητσοτάκη περί διασποράς του ιού στις διαδηλώσεις.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο, αφού μέχρι σήμερα όλες οι μελέτες αφορούν συγκεκριμένες περιπτώσεις με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ο ΣΚΑΙ πλησίασε απλούς πολίτες. Ωστόσο, δεν βρήκε κανέναν να πει ότι για τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη φταίνε οι διαδηλώσεις.

Επίσημος Χάρτης: Η γεωπολιτική σημασία της ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Καστελόριζο της Ευρώπης

Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, γνωστός και ως ο “Πατέρας της ΑΟΖ”. Φωτογραφία από το αρχείο του

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτουν, αναμφίβολα, μεγάλα θαλάσσια σύνορα, που όμως δεν είναι μόνο τα χωρικά της ύδατα αλλά και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) των κρατών-μελών της!

Η ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί τη μεγαλύτερη ΑΟΖ στην υφήλιο. Έτσι η ΑΟΖ αποκτά ταυτόχρονα και μια σημαντική γεωπολιτική σημασία, που έχει υποβαθμισθεί μέχρι σήμερα από τις Βρυξέλλες.

Ένα έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «The EU and Ιnternational Οcean Governance» σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει την μεγαλύτερη ΑΟΖ στον κόσμο, που εκτείνεται σε 20 εκατ. τετραγωνικά χιλόμετρα, δηλαδή οι θάλασσές της είναι 380% μεγαλύτερες από το έδαφος της.