MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Βρετανία: Αν βιάζεις και είσαι μετανάστης έχεις ποινή «χάδι» – Αν διαμαρτύρεσαι γι’ αυτό πολύμηνη φυλάκιση

Η «woke» ατζέντα έχει εισχωρήσει στο βρετανικό σύστημα δικαιοσύνης

 
Στην Βρετανία οι βιαστές μετανάστες αντιμετωπίζονται με ποινές «χάδια» ενώ αντίθετα όσοι διαμαρτύρονται για την παρουσία τους στην χώρα τιμωρούνται γι’ αυτό με πολύμηνη φυλάκιση.
 
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Έλον Μασκ, με την οποία δείχνει έναν Βρετανό ο οποίος διαμαρτύρεται για την κατάσταση με τους μετανάστες στη χώρα του να έχει τιμωρηθεί ως «ρατσιστής» με 15 εβδομάδες φυλάκιση!
 

Προειδοποίηση από την JP Morgan για το παγκόσμιο sell-off: «Δεν τελειώσαμε ακόμα – Είμαστε στα μισά του δρόμου»

«Η ανάκαμψη των αγορών θα είναι αργή»
 
Ο εκτελεστικός διευθυντής της JP Morgan Άρινταμ Σαντίλια έδωσε σαφή προειδοποίηση προς τους επενδυτές ότι το sell-off δεν έχει ακόμα τελειώσει και ότι οι αγορές θα αργήσουν να ανακάμψουν.
 
Όπως αναφέρεται στις οικονομικές αναλύσεις το παγκόσμιο sell-off στα διεθνή χρηματιστήρια εν μέρει υποκινήθηκε από την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων κατά 15 μονάδες βάσης στην Ιαπωνία, η οποία «ανάγκασε» ορισμένους επενδυτές να κλείσουν τις θέσεις τους σε μια «επένδυση» που έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.
 

Εξοπλισμοί στον βρόντο, σε μια χώρα που έχει ως στρατηγική τον εθνικό της ακρωτηριασμό! Κ.Γρίβας

Το τρικ των κυβερνήσεων και ειδικά της σημερινής που τα έχει κάνει μαντάρα και στους εξοπλισμούς είναι γνωστό. Σε όσους ασκούν κριτική στις εξόφθαλμα λανθασμένες επιλογές, απαντούν με το ερώτημα «κι εσείς τι προτείνετε»; Η απάντηση έχει δοθεί εδώ και πάρα ,πάρα πολλά χρόνια ,όχι από δημοσιογράφους αλλά από ειδικούς!
 
Ένας απ΄ αυτούς είναι ο Κώστας Γρίβας, σήμερα καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων! Από τη δεκαετία του 90 καταθέτει την ολοκληρωμένη πρόταση του για τον αποτελεσματικό και σίγουρα πιο οικονομικό εξοπλισμό της χώρας. Μιλώντας στο miltaire channel εξηγεί τι θα μπορούσε να είχε κάνει η Ελλάδα, τι μπορεί να πράξει τώρα και αποδομεί πλήρως επιλογές όπως αυτή του F-35. Απαντά στο ερώτημα αν οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν ως προτεραιότητα τον εξοπλισμό της χώρας με κυρίαρχο κριτήριο τις εθνικές ανάγκες ή αν παίρνουν αποφάσεις με βάση τα νατοϊκά θέλω και εντολές.