MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

«Θα πέσει ξύλο, εντάξει;» – Τι «διέταξε» χθες αστυνομικός τους συναδέλφους του πριν τα επεισόδια στη Λάρισα

Σάλο και πολλά αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει ένα βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες ώρες και παρουσιάζει την συνομιλία κάποιων αστυνομικών χθες στην Λάρισα οι οποίοι είχαν πάει στις συγκεντρώσεις των πλημμυροπαθών που έγιναν χθες στην περιοχή ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού.
 
Στο βίντεο, ένας αστυνομικός λέει στους συναδέλφους του, μιλώντας για τους διαδηλωτές:
 

«Εσείς είστε το πρόβλημα» - Οι γαλλικές επιχειρήσεις δε θα συμμορφώνονται πλέον με την ΕΕ

Στο πλαίσιο της επισφαλούς οικονομικής κατάστασης της Ευρωζώνης, οι γαλλικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν μια αυξανόμενη τάση να αψηφούν τις οικονομικές οδηγίες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η ευδιάκριτη περιφρόνηση χρησιμεύει ως ηχηρή έκκληση για δράση, που φέρει αναμφισβήτητα την επιρροή του Προέδρου Μακρόν.

Όπως αναφέρει το Euractiv, οι γαλλικές επιχειρήσεις έχουν ασκήσει σφοδρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας πως προκαλεί μια αίσθηση απογοήτευσης και όχι ελπίδας.