MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

«Θα πέσει ξύλο, εντάξει;» – Τι «διέταξε» χθες αστυνομικός τους συναδέλφους του πριν τα επεισόδια στη Λάρισα

Σάλο και πολλά αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει ένα βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες ώρες και παρουσιάζει την συνομιλία κάποιων αστυνομικών χθες στην Λάρισα οι οποίοι είχαν πάει στις συγκεντρώσεις των πλημμυροπαθών που έγιναν χθες στην περιοχή ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού.
 
Στο βίντεο, ένας αστυνομικός λέει στους συναδέλφους του, μιλώντας για τους διαδηλωτές:
 
«Θα μπούμε μέσα στον κόσμο. Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα κόσμο, εντάξει;»
Δείτε το βίντεο:
Τι έγινε χθες
 
Νέα σκηνικά που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα, σε μια ακόμη ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, εκτυλίχθηκαν νωρίτερα το απόγευμα στη Λάρισα.
 
Πλήθος κόσμου, που είναι ήδη οργισμένος από την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την περιοχή, με τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» από τη Θεσσαλία, συγκεντρώθηκε έξω από το Συντονιστικό Κέντρο για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, αλλά και για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη.
 
Ωστόσο, όπως αναμενόταν, στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και έσπευσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, εκτοξεύοντας εναντίον τους χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης.
  • Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τα… κατορθώματα των ΜΑΤ:
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια
 
Χθες (10/9) το απόγευμα, στη Λάρισα, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συγκεντρώθηκε αριθμός ατόμων, μέρος των οποίων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας καπνογόνα και άλλα βαριά αντικείμενα.
 
Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός έξι (6) αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
 
Για την απώθηση των ατόμων αυτών οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε χρήση των ενδεδειγμένων μέσων και πραγματοποίησαν 26 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία 7 συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 2, τα οποία αναζητούνται.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
 
Σημειώνεται ότι, έχει ήδη διαταχθεί, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν ενέργειες αστυνομικών, οι οποίες καταγράφονται σε βίντεο που αναπαράγονται σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Πηγή : newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου