MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Το Αμερικανο-Σκοπιανό Σχέδιο 2008-2025 για τη Μακεδονία


Η «Συμφωνία τών Πρεσπών» δεν απετέλεσε «κεραυνό εν αιθρία» στην Ελλάδα. Τό σύνολο τών δημοσιογράφων (όλων τών συστημικών ΜΜΕ), τού πολιτικού προσωπικού (όλων τών κομμάτων) τής χώρας, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες με «στοιχειώδη» μνήμη, εγνώριζαν εδώ και δέκα (10) χρόνια τούς τρείς (3) βασικούς άξονες τού Αμερικανο-Σκοπιανού Σχεδίου για τήν ονοματοδοσία αυτής τής νεοσύστατατης χώρας, ήτοι: (1) όνομα «Republic of Northern Macedonia» ή «Republic of North Macedonia», (2) γλώσσα «Macedonian language» και (3) εθνικότητα «Macedonian nationality».

Το Αμερικανο-Σκοπιανό Σχέδιο για την ονοματοδοσία τής πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας τής Μακεδονίας (fYROM), πρωτοδιατυπώθηκε εγγράφως και εξ απορρήτων (διαβαθμισθέν ως «confidential») από τήν Αμερικανική Πρεσβεία στα Σκόπια στις 29 Ιουλίου 2008. Μετά όμως από μόλις τρεις (3) μήνες, το Αμερικανο-Σκοπιανό Σχέδιο έπαυσε να είναι… απόρρητο, αφού διέρρευσε από άγνωστη πηγή και πρωτοδημοσιεύθηκε με πηχυαίους τίτλους στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 19 Οκτωβρίου 2008 (Έκθ. 1), και μάλιστα αναδημοσιεύθηκε ως πολύκροτη είδηση σχεδόν σε όλα τα ελληνικά έντυπα ΜΜΕ, και όχι μόνον.

Καλεντερίδης : Αποτινάξτε την ηττοπάθεια, χρησιμοποιείστε το εθνικό δυναμικό και η Ελλάδα θα γίνει και πάλι μεγάλη και ισχυρή.

Του Σάββα Καλεντερίδη

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, ο Al-Mesmari, εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαφτάρ, δήλωσε ότι στη Λιβύη υπάρχουν στρατεύματα της Τουρκίας που συμμετέχουν στις μάχες στο πλευρό των πολιτοφυλάκων που υποστηρίζονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση. Επίσης δήλωσε ότι έχουν στα χέρια του αρκετές αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι αξιωματικοί ηγούνται των πολιτοφυλάκων στα μέτωπα εναντίον Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Πριν από μερικού μήνες κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα τουρκικής κατασκευής να εκφορτώνονται στη Λιβύη και να παραδίδονται στις δυνάμεις της κυβέρνησης, παρά το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη χώρα αυτή.