MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Achtung! Δείξε μου τα χαρτιά σου για να πιεις καφέ!

ACHTUNG! ACHTUNG! ZEIG DEINE PAPIERE (Που έλεγαν και οι φίλοι μας)


Ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα. Αυτή θα είναι η πραγματικότητά μας από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Θα χωριστούμε σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Σε υπάκουους και ανυπάκουους. Σε «ελεύθερους» και περιθωριοποιημένους.

Μα τότε, για ποιο λόγο άνοιξαν σχολεία, καταστήματα, βιομηχανίες, τουριστικές μονάδες με τη χρήση self tests; Τα οποία όμως τώρα δεν αναγνωρίζουν για τις μετακινήσεις ή τα εστιατόρια, γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ψευδές. Γιατί δεχόμαστε τουρίστες, αφού από πέρυσι είδαμε ότι η μετακίνηση τουριστών έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη μετάδοση του ιού;

Όλη η απόφαση-κόλαφος του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της κυβέρνησης για την παραβίαση δικαιωμάτων των αντιεμβολιαστών

Συνολικά αντισυνταγματικές, αλλά και αντίθετες με την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία ψήφισε η κυβέρνηση, είναι οι νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις που επαναφέρουν το απαρτχάιντ και μάλιστα σε μία ευρωπαϊκή χώρα!


Όπως είχε ήδη αποκαλύψει η τ.πρόεδρος του Αρείου Πάγου Α.Θάνου, στις 27 Ιανουαρίου 2021 οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά μιας πρότασης η οποία θα διασφάλιζε αφενός ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, και αφετέρου ότι οι πολίτες που δεν θα εμβολιάζονται κατόπιν δικής τους προσωπικής απόφασης και αφού έχουν πλήρως ενημερωθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το επίσημο κείμενο, δεν θα υφίστανται καμία διάκριση.


Έτσι στήθηκε η «Επιτροπή Βιοηθικής» που δικαιολογεί τις κυρώσεις στους ανεμβολίαστους - Τη διόρισε το Μαξίμου!

Μετά την «επιτροπή λοιμωξιολόγων» και την «επιτροπή εμβολιασμών» μία νέα κυβερνητική επιτροπή έκανε την εμφάνισή της στη ζωή μας. Η «Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής», της οποίας δουλειά είναι να αποφασίζει κατά πόσο είναι ηθικές οι κυρώσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους ή γενικά στους πολίτες λόγω της πανδημίας.


Στο θέμα της συγκρότησης της Εθνικής Επιτροπής βιοηθικής οι κυβερνώντες ακολούθησαν το ίδιο σύστημα που ακολούθησαν με τις επιτροπές των «ειδικών».

Πριν από λίγες εβδομάδες με νόμο αναμόρφωσαν τη σύνθεση της επιτροπής που υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό και περιόρισαν τις ιδιότητες των μελών της.

Για πρώτη φορά δε συμμετέχει σε αυτή όχι απλώς εκπρόσωπος της εκκλησίας όπως στις παλαιότερες επιτροπές αλλά ούτε καν θεολόγος. Η άποψη προφανώς των κυβερνητικών εγκεφάλων είναι ότι η βιοηθική είναι υπόθεση τεχνοκρατών και ορθολογιστών.

Γιάννης Ιωαννίδης : «Ως επιδημιολόγος αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με ξεπερνούν κατά πολύ…»

Ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης του ίδιου πανεπιστημίου , Γιάννης Ιωαννίδης σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον 98.4 , δηλώνει ότι ως άνθρωπος της Επιστήμης που υπηρετεί ειδικά τον χώρο της επιδημιολογίας επί δεκαετίες , αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με ακατανόητα, αντιφατικά και αποσπασματικά μέτρα , τον ξεπερνούν κατά πολύ .
 
Όπως είπε, ίσως να πρόκειται για μια νέου τύπου επιδημιολογία , διαφορετική από τον υπόλοιπο κόσμο, την οποία πλέον αδυνατεί να κατανοήσει και να παρακολουθήσει. Ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι αυτό που επικρατεί είναι ένα «πανζουρλισμός μέτρων με ρυθμό καταιγισμού πυροβόλου, που είναι αντιφατικά και αλληλοαναιρούμενα» με αποτέλεσμα να οδηγούν σε πλήρη σύγχυση τους πολίτες . Μέτρα σοβαρής επιδημιολογικής επιτήρησης δεν υπάρχουν , ούτε στρατηγική δημόσιας υγείας και πίσω από την μονομέρεια των εμβολιασμών ως «πανάκεια» , ουσιαστικά κρύβεται η ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων διακοπής της αλυσίδας μετάδοσης του ιού και των παραλλαγών του.
 

Γιατί η κυβέρνηση θέλει να εμβολιάσει όλους τους πολίτες; – Τα 30 εκατ. αγορασμένα εμβόλια και ο βιοέλεγχος

Τι είπε ο Β.Λύκος – Ο ρόλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού


Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τις τελευταίες ημέρες τη «γραμμή» «σοκ και δέος» για τους εμβολιασμούς, καθώς υποχρεώνει με έμμεσο τρόπο τους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να κτιστεί το περιβόητο τείχος ανοσίας.

Η κυβέρνηση λοιπόν εξαπολύει απειλές για lockdown σε ανεμβολίαστους, για οικονομική χρεωκοπία σε επιχειρηματίες που διαφωνούν στο Απαρτχάιντ που έχει επιβάλει και άλλα πολλά. Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο πρωθυπουργός να απαιτεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να κάνει η Εκκλησία κήρυγμα (!) υπέρ των εμβολίων. Ενώ γενικά τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί τις τελευταίες ημέρες δεν θα τα είχε σκεφτεί ούτε ο Τζορτζ Όργουελ όταν έγραφε το «1984».

Πώς οι ΗΠΑ ευνοούν πάντοτε την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδος

Γράφει ο
Γιώργος Ρωμανός
Συγγραφέας – Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής

Προσφάτως η Ελλάς προσέφερε στις ΗΠΑ σχεδόν όλη την επικράτειά της σαν μια ενιαία αμερικανική βάση, χωρίς να λάβει κανένα αντάλλαγμα, ούτε καν την υπογραφή μίας Συμφωνίας Άμεσης Στρατιωτικής Συνδρομής, σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της. Όλοι γνωρίζουμε –υποθέτουμε και στις ΗΠΑ– ότι η χώρα μας απειλείται συνεχώς από την Τουρκία με πόλεμο, μετά την απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, 8/6/1995, για casus belli. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πως σε ολόκληρο τον πλανήτη μόνο εναντίον της Ελλάδος υπάρχει τέτοια απειλή, προκειμένου να μην εξασκήσει τη διεθνώς νόμιμη επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της στα 12 ν. μίλια.