MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

«Γιατί η στάση Μπακογιάννη για το Κόσσοβο είναι ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας»-Στέλιος Φενέκος

Γράφει ο
ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών
Υποναύαρχος ε.α
 
Η κυρία Μπακογιάννη ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εισηγήθηκε την ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πριν αυτό συμμορφωθεί ως ώφειλε με την συμφωνία που είχε υπογράψει από το 2013, να εφαρμόσει δηλαδή πρώτα τις αυτοδιοικητικές ρυθμίσεις για την Ένωση Σερβικών Δήμων (ZSO).
Κύρια Μπακογιάννη εάν μπει το Κόσσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης χωρίς να έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι της Σερβίας (και της Διεθνούς κοινότητας που διαμεσολάβησε), τότε δημιουργείται δυνητικά ζήτημα εκ νέου ανάφλεξης, αφού τίποτε δεν θα το δεσμεύει για την προστασία των δικαιωμάτων των Σερβικών κοινοτήτων
 

Κοινοτικό Σκάνδαλο: Έστειλαν 40-45 δισ. € των κρατών μελών στην Ουκρανία!

Οι Βρυξέλλες κάνουν εν κρυπτώ αφαίμαξη σε κοινοτικά κονδύλια για το διεφθαρμένο καθεστώς Ζελένσκι
 
Στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές διακυβεύονται πολλά και σοβαρά εσωτερικά θέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα κρίνουν το ίδιο το μέλλον της, τους τρόπους και τα ποσά της χρηματοδότησης των κοινοτικών Ταμείων, από τα οποία εξαρτώνται εν πολλοίς η ανάπτυξη και η σύγκλιση των πλέον αδύναμων οικονομικά κρατών-μελών προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση.