MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Η “βίαιη απολιγνιτοποίηση” θα μας κοστίσει 9 δις! Καθηγητής Νίκος Ορφανουδάκης

Γιατί η Ελλάδα βιάζεται τόσο πολύ να προχωρήσει στην “απολιγνιτοποίηση” της; Γιατί δεν εκμεταλλεύεται τα…30 χρόνια που έχει ως περιθώριο και σπεύδει άμεσα να προχωρήσει τώρα σε μια “βίαιη απολιγνιτοποίηση” η οποία θα μας κοστίσει 9 δις!!! 
 
Τα ερωτήματα όπως και ο υπολογισμός της ζημίας δεν είναι αυθαίρετα. Τα έχει θέσει εγγράφως με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ένας καταξιωμένος επιστήμονας, ο Prof. Dr.-Ing. Nικ. Γ. Ορφανουδάκης, Ο κ.Ορφανουδάκης Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ και Καθηγητής του ΕΚΠΑ, μιλά στο Militaire.gr και εξηγεί με σαφήνεια και με επιχειρήματα τη ζημιά που θα υποστεί η χώρα από τη “βίαιη απολιγνιτοποίηση” που επιχειρείται. Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση στα ερωτήματα που έχει θέσει. Ελπίζουμε ότι κάποιος θα βρεθεί να απαντήσει για να διαφωτιστούμε κι όλοι εμείς οι πολίτες για την ανεξήγητη βιασύνη της κυβέρνησης.
 

1821 : Το Θαύμα και η Τραγωδία των Ελλήνων 200 χρόνια

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας- στοχαστής στο δοκίμιο και το μυθιστόρημα Γιάννης Κιουρτσάκης , στις «Αντιθέσεις» , σε μια συνέντευξη- έκπληξη.


Με αφορμή το νέο του βιβλίο « Το θαύμα και η τραγωδία- Το Εικοσιένα από τον κόσμο του Ομήρου στην παγκόσμια επαρχία» ο μελετητής για τον Σεφέρη, τον Καραγκιόζη, την προφορική παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό, ανοίγει το κεφάλαιο για τις Αντοχές και Αντιφάσεις του Νεότερου Ελληνισμού , σε μια πορεία 200 χρόνων , μέσα στη πραγματικότητα για το άτομο και την κοινωνία την εποχή της Πανδημίας.

- Μια στοχαστική αφήγηση «για τη μοίρα αυτού του τόπου στα διακόσια χρόνια της νεότερης Ιστορίας του: αυτό το αδιάκοπο πήγαιν’ έλα από την αναγέννηση στη κατάρρευση, από το θαύμα στην τραγωδία – που ξεπηδούν κάθε τόσο το ένα από το άλλο».

Το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού δεν ΖΕΙ… – 3.043.869 άτομα στη φτώχεια…

-697.590 νοικοκυριά στο κατώφλι των φτωχών


Τα καταφέραμε μια χαρά… Μπήκαμε στο κλαμπ της ανεπτυγμένης και πλούσιας Ευρωπαϊκής Ένωσης με το σκεπτικό ότι θα ξεφύγουμε από τις στερήσεις, αλλά τελικά οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. Κάθε άλλο παρά με… δέκα μασέλες τρώνε οι ευρωπαίοι πολίτες! Αδιάψευστος μάρτυρας, οι αριθμοί.


Στο 28,9% ανέρχεται το ποσο­στό του πληθυσμού της χώρας (3.043.869 άτομα) που βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού πέρυσι (εισοδήματα 2019), παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2019 κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα (30% του πληθυσμού, ή 3.161.936 άτομα).

Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας υπολογίζονται σε 697.590.

Από σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν και τα εξής: Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση ατόμων ηλικίας 18 – 64 ετών (31,9%). Από αυτόν τον πληθυσμό εκτιμάται ότι το 30,2% είναι Έλληνες και το 54% αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα.