MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Γεωπολιτικά - Αναλυτές

Γεωπολιτικά - Εξελίξεις - Αναλυτές 
 
Θέμα : Τουρκία , Ισραήλ , Παλαιστίνη , Μ. Ανατολή, Ελλάδα
 

ΟΑΕΔ: Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο οι άνεργοι τον Απρίλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν
 
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που αναζητούν εργασία για τον μήνα Απρίλιο του 2021, ανήλθαν σε 1.055.454 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.
 
Από αυτά 570.636 (ποσοστό 54,07%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 484.818 (ποσοστό 45,93%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 382.161 (ποσοστό 36,21%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 673.293 (ποσοστό 63,79%).
 

Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων: ΔΕΝ μπορείς να υποχρεώσεις ΚΑΝΕΝΑΝ να κάνει το εμβόλιο – Είναι απολυταρχικό

«Η μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία πρέπει να γίνεται με συγκατάθεση του εργαζομένου»


Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, η Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

Σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα, δεν μπορεί να υποχρεωθεί στον εμβολιασμό κανένας άνθρωπος, ούτε υγειονομικός.

«Δεν μπορείς να υποβάλλεις έναν άνθρωπο να υποστεί μια σωματική επέμβαση (ακόμα και αν είναι υγειονομικός, ακόμα και αν αυτή είναι μια ένεση. Και μάλιστα, στον βαθμό που αυτό μπορεί να έχει επίδραση στον οργανισμό του. Η υποχρεωτικότητα σε έναν τέτοιο τομέα είναι περίπου αδύνατη. Δεν μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του. Είναι μια κίνηση απολυταρχική» υπογράμμισε.

Τουρκία: Κράτος γενοκτονιών και δύναμη κατοχής

Η Τουρκία έχει συντελέσει γενοκτονίες, αλλά το αρνείται. Αρνείται την ιστορία, αρνείται τα γεγονότα και διαμορφώνει ένα δικό της αφήγημα, το οποίο προσαρμόζει μέσα στα πλαίσια των δικών της επεκτατικών σχεδιασμών. Η κατοχική δύναμη διαμορφώνει την πορεία της μέσα από την επιθετικότητα και τις επεκτατικές της βλέψεις. Καθόρισε τα σύνορα της με αίμα των λαών, που θέλει να υποτάξει, να κατακτήσει. 
 
Χθες ήταν η επέτειος της Ποντιακής Γενοκτονίας από τους Τούρκους. Το αποτέλεσμα της γενοκτονίας ήταν οι δολοφονίες 350.000 αθώων ανθρώπων, ενώ χιλιάδες ξεριζώθηκαν.