MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Το μέρισμα της ντροπής

«Εχθρός, κυριολεκτικά του γένους μας, είναι τα κόμματα που μας οδήγησαν στην καταστροφή, ενώ δεν έχουν καν το φιλότιμο να πληρώσουν τα υπέρογκα χρέη τους, αλλά υποκρίνονται τους διασώστες μας – καθώς επίσης η γερμανική ελίτ που θέλει να μας αφανίσει ως Έθνος και να κυριαρχήσει στην Ευρώπη».

Επικαιρότητα 

Δεν γνωρίζουμε ποιός ήταν αυτός που ανακάλυψε την ορολογία «κοινωνικό μέρισμα», αλλά είναι πράγματι αριστερόστροφη και ευρηματική – από μία κυβέρνηση που θεωρεί πως το δίκαιο μοίρασμα της φτώχειας που η ίδια δημιουργεί, προέχει της παραγωγής πλούτου (αν και αυτός που τη λανσάρισε είναι ο κ. Σαμαράς, αποδεικνύοντας πως οι ιδεολογίες, όταν θέλει να κοροϊδέψει κανείς αυτούς που θέλουν να κοροϊδεύονται, δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα). Από κυβερνήσεις που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αυξάνει το ΑΕΠ της με επιδόματα της ντροπής που ενισχύουν την κατανάλωση, ληστεύοντας τη μία εισοδηματική τάξη για να πληρώνεται την άλλη, στην οποία στηρίζουν το εκλογικό τους μέλλον – αδιαφορώντας προφανώς για το μέλλον της χώρας που οδηγείται ολοταχώς προς τη Χρεοκοπία 2.0. Από την πλευρά αυτή, όσο πιο πολλοί φτωχοί και εξαρτημένοι Πολίτες, τόσο καλύτερα για την κυβέρνηση – όσο παράδοξο και αν ακούγεται. 

Η παγίδα των ανοιχτών συνόρων

Οι νεοφιλελεύθεροι στις αδύναμες χώρες που τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης των πάντων, των ιδιωτικοποιήσεων από ξένους, των ελεύθερων ροών των κεφαλαίων, των ανοιχτών συνόρων κοκ., είναι απλά ανόητοι – αφού δεν έχουν ιδέα σχετικά με το τι συμβαίνει στον πλανήτη, ούτε για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα τους.

Επικαιρότητα

Όλοι αναφέρονται στον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο πρόεδρος Trump στην Κίνα, ενώ δεν πιστεύουν πως η ανακωχή που συμφωνήθηκε στο Μπουένος Άιρες κατά τη σύσκεψη των G20 θα διατηρηθεί – γεγονός που φαίνεται από την πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών παγκοσμίως. Εν τούτοις από το γράφημα που ακολουθεί, όπου με κόκκινο είναι τα προστατευτικά μέτρα, ενώ με πράσινο τα φιλελεύθερα, διαπιστώνεται πως τα προστατευτικά μέτρα μεταξύ των διαφόρων χωρών, ξεκίνησαν πολύ πριν την εκλογή του προέδρου Trump – αφού τα τελευταία δέκα χρόνια τα κράτη των G20 υιοθετούσαν καθημερινά, ανά δέκα ώρες, ένα μέτρο που ζημίωναν τους ανταγωνιστές τους. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio με τον Δ. Φιλιππίδη

10/12/2018

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις