MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Κατακραυγή για την αποχή της Ελλάδας από το ψήφισμα για εκεχειρία - Τι απαντά η κυβέρνηση

Σε επικίνδυνα μονοπάτια βάζει τη χώρα η κυβέρνηση, που εξακολουθεί να αναλαμβάνει το ρίσκο να εμπλέξει τον ελληνικό λαό στον άδικο πόλεμο, τον οποίο κήρυξε το Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
 
Μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ κατά την οποία εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη στο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρκεί να υπάρχει... «μικρό ανθρωπιστικό κόστος», στο πλαίσιο μιας μονόπλευρης διπλωματίας, νέα απόφαση της Ελλάδας δημιούργησε σφοδρές αντιδράσεις.
 
Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις 45 χώρες που δήλωσε αποχή στο -μη δεσμευτικό- ψήφισμα, που εισήγαγε η Ιορδανία, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με το οποίο ζητά να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» και το οποίο εγκρίθηκε με 120 ψήφους, ενώ κατά τάχθηκαν οι εξής 14: ΗΠΑ, Ισραήλ, Αυστρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Φίτζι Γουατεμάλα Ουγγαρία, Ισραήλ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Ναούρου, Παπούα Νέα Γουινέα, Παραγουάη και Τόνγκα ψήφισαν κατά του ψηφίσματος που εισήγαγε η Ιορδανία.
 

Ακόμη 6,8 εκατομμύρια μοιράζει η κυβέρνηση στα κανάλια! Αποκάλυψη από τους Data Journalists

( John.k - Η κυβέρνηση λαδώνει τα ΜΜΕ για να διαδίδουν το πόσο υπέροχα τα έχει κάνει όλα και το πόσο υπέρκομψος είναι ο πρωθυπουργός. )
 
Χρηματοδότηση στους 7 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας λόγω… Ουκρανίας!
 
– Απόφαση της κυβέρνησης στις 24.10.2023 να πληρώσει από το δημόσιο ταμείο, για λογαριασμό αποκλειστικά και μόνο των 7 ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, τις εισφορές στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ) για όλο το 2022.
 
– Πώς μοιράστηκαν τα 6,8 εκατ. της έκτακτης χρηματοδότησης: Τα ποσά ανά τηλεοπτικό σταθμό και οι επιστροφές μέσω κρατικού κορβανά σε όσα είχαν καταβάλλει ήδη τις εισφορές.