MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Τα « λάθη» του ΔΝΤ και ο ρόλος της Γερμανίας

Τα « λάθη» του ΔΝΤ και ο ρόλος της Γερμανίας, οι παράνομες δανειακές συμβάσεις αποικιακού χαρακτήρα και τα μνημόνια μέσω απροκάλυπτου εκβιασμού και τι πρέπει να κάνει η χώρα μας σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί απ’ όλα αυτά και τις μακροχρόνιες συνέπειες τους !

 Άποψη

του κ. Μάνου Τριανταφύλλου, Οικονομολόγου

ΔΝΤ: «Τα Κάναμε Όλα Λάθος Στην Ελλάδα – Τη Θυσιάσαμε Για Χάρη Των Τραπεζών» ! (πηγή)

Εμείς ως χώρα τι θα έπρεπε να κάνουμε εκτός από το να δεχόμαστε μοιρολατρικά την καταστροφή που έχει επέλθει από αυτά «τα λάθη» και την επαναλαμβανόμενη παραδοχή του ΔΝΤ όπως αυτή που προκύπτει από τον παραπάνω τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος ;

Στο «φως» ιστορικά έγγραφα για τη συμφωνία Στάλιν - Χίτλερ

Ένα μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Ιστορικής Μνήμης της Ρωσίας, σε συνεργασία με το ιστορικό αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, έδωσαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Γερμανοσοβιετικού Συμφώνου μη Επίθεσης.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Εξωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας, Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ, και τον υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιατσεσλάβ Μιχάηλοβιτς Μόλοτοφ, στις 23 Αυγούστου 1939.

ΕΛΣΤΑΤ: Απογοητευτική η ανάπτυξη - Στο 1,3% το 1ο τρίμηνο του 2019

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για το 1ο τρίμηνο του 2019, καθώς δείχνουν ότι έκλεισε με αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) μόλις κατά 1,3%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, καταγράφοντας περαιτέρω «φρενάρισμα» της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Είχε προηγηθεί επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1,5% το 4ο τρίμηνο του 2018 από 2,1% το 3ο τρίμηνο. Ενδεικτικό είναι επίσης ότι το 1ο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς είχε επιτευχθεί ανάπτυξη 2,6%, δηλαδή διπλάσια από αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα, αλλά στο σύνολο του 2018 η ανάπτυξη συγκρατήθηκε στο 1,9%. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Γ. Καρποδίνη, Albedo

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Γ. Καρποδίνη, Albedo

4 Ιουν 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,  Εκλογές, Κοιτάσματα, Ορυκτός Πλούτος, Ενέργεια

Η κρισιμότητα της νομισματικής πολιτικής

Πρέπει να διακρίνουμε μεταξύ της πραγματικής και ονομαστικής αξίας του χρήματος, καθώς επίσης να γνωρίζουμε τις αξίες, με τις οποίες είναι συνδεδεμένο – ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα που ορισμένοι έχουν πεισθεί λόγω άγνοιας πως το εθνικό νόμισμα, η δραχμή ή κάτι άλλο, είναι ο «από μηχανής θεός» που θα τους έλυνε ως δια μαγείας το πρόβλημα. Πως δεν είναι ένα απλό «εργαλείο» που εξαρτάται από την οικονομία, κυρίως από τα εμπορικά πλεονάσματα, αλλά ότι η οικονομία εξαρτάται από αυτό – ενώ ένα κράτος μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα, αλλά όχι την κατάρρευση του νομίσματος του, η οποία προκαλεί επί πλέον το τέλος της Δημοκρατίας του, μέσα από μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και αιματηρές εξεγέρσεις.