MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

21 κόμματα άλλαξαν οι 6 πρόθυμοι! Τα σχόλια δικά σας…

Θέλω μαζί να μετρήσουμε πόσα κόμματα έχουν αλλάξει στη ζωή τους οι έξι πρόθυμοι μέχρι σήμερα.

Πείτε μου πού κάνω λάθος

1. Παπαχριστόπουλος: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΚΚΙ, ΝΔ, ΑΝΕΛ
2. Ζουράρις: ΚΚΕ, ΝΔ, Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (!!), ΑΝΕΛ/Πυρίκαυστος Ελλάδα (το μετράω σαν ένα).

Τους κάνουν Ρόμπα σε όλη την Ελλάδα – Κρέμασαν αφίσες με τις φάτσες των βουλευτών που θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών

( John.k : Ας το πάρουμε ανάποδα... Αν ήταν "δημοκράτες" όπως ισχυρίζονται και υπήρχε "Ελληνική Δημοκρατία" και εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των Ελλήνων, τότε θα έκαναν δημοψήφισμα μην έχοντας τίποτα να φοβηθούν, ζητώντας την γνώμη του λαού καθαρά και ωραία σε ένα τόσο ουσιαστικό θέμα, και θα έπρατταν αναλόγως.

Επειδή όμως πρόκειται για ολοκληρωτικό καθεστώς, φασιστικές μεθόδους και αυταρχισμό, δεν τολμάνε να κάνουν δημοψήφισμα γιατί γνωρίζουν το αποτέλεσμα, φοβούνται τον λαό, οπότε λειτουργούν στα σκοτεινά και στα μουλωχτά  καθώς πολύ απλά, εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα!.)

Η αρχή του τέλους της Τουρκίας

Η χώρα, μετά τα αλλεπάλληλα λάθη της κυβέρνησης της, έχει εισέλθει στο σπιράλ του θανάτου – από το οποίο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βγει, αποφεύγοντας τη χρεοκοπία.

Ανάλυση

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας (πηγή), η χώρα έχει προβεί σε όλες τις προετοιμασίες για τη μεγαλύτερη διασυνοριακή επιχείρηση στην ιστορία της – για την εισβολή στη Συρία, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Περί τους 80.000 στρατιώτες είναι έτοιμοι για τη συγκεκριμένη επίθεση σε περιοχές που ελέγχονται από τις Μονάδες Προστασίας του Συριακού Κουρδικού Λαού (YPG) – ο διπλάσιος αριθμός δηλαδή από τα στρατεύματα που εισέβαλαν παράνομα στη Βόρεια Κύπρο το 1974, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη διασυνοριακή επιχείρηση της Τουρκίας.

Η ΕΕ ως νεοαποικιοκρατικό μοντέλο

Στο παλαιό σύστημα του αποικισμού, η μητρόπολη καταλάμβανε διάφορες χώρες και στη συνέχεια εκμεταλλευόταν τους πόρους, καθώς επίσης το εργατικό τους δυναμικό, για να εμπλουτίσει τον πυρήνα – ενώ όταν το μοντέλο αυτό κατέρρευσε, ως απάντηση οι μεγάλες δυνάμεις επιδίωξαν τον οικονομικό έλεγχο και όχι τον πολιτικό με στρατιωτικά μέσα.

Επικαιρότητα

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών M. Salvini, επικεφαλής της Λίγκα του Βορά, προσπαθεί να δημιουργήσει μία συμμαχία στην Ευρώπη ξεκινώντας από την Πολωνία, η οποία θα αμφισβητήσει τη δομή της ΕΕ – με στόχο την επιστροφή βασικών αρμοδιοτήτων των Βρυξελλών στα κράτη-μέλη της ΕΕ (πηγή). Ως εκ τούτου έχει εξελιχθεί στον ήρωα όλων αυτών που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ευρώ και την ΕΕ, ειδικά μετά τη σταδιακή μετατροπή της σε γερμανική – σε ένα 4ο Ράιχ καλύτερα, με τη χρησιμοποίηση εκβιασμών, οικονομικών όπλων και ιδίως της ΕΚΤ. 

Όλες και όλοι στο Σύνταγμα

Για να καταλάβουν οι Εφιάλτες πως δεν πρέπει να αποτολμήσουν μία ακόμη προδοσία εις βάρος της πατρίδας μας. Για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση πως δεν ανεχόμαστε το ποδοπάτημα της Δημοκρατίας και το φασισμό. Για να εμπεδώσουν οι Γερμανοί πως δεν πρόκειται να μας πάρουν απολύτως τίποτα και ότι θα χάσουν ξανά τον πόλεμο, παρά το ότι κέρδισαν όλες τις μάχες.

Άποψη 

Η Ελλάδα δεν είναι μικρή, νήπια είναι οι πολιτικοί της. Η έκταση της, μαζί με τη θάλασσα και τα νησιά της, είναι ίση με τη Γαλλία. Δυστυχώς όμως η Ελλάδα είχε ανέκαθεν πολλούς Εφιάλτες, κάτι που σπάνια συμβαίνει σε άλλες χώρες. Μεταξύ αυτών και η Γερμανία που μπορεί μεν να την κακολογούμε, αλλά Εφιάλτες δεν είχε ποτέ. Πρέπει πάντως κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε, ιδιαίτερα οι βουλευτές, εάν θέλουμε να είμαστε απόγονοι της αγέρωχης Αντιγόνης ή της δειλής Ισμήνης. 

Brexit: «Το φυσάνε και δεν κρυώνει» στο Βερολίνο για την απόρριψη της «βολικής» εξόδου της Βρετανίας

Εικόνα ήττας στο Βερολίνο μετά την απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου (Βουλή των Κοινοτήτων) να απορρίψει την εξαιρετικά «χλιαρή» συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit.

Η συγκλονιστική πλειοψηφία των 432 ψήφων έναντι των 202, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση της βρετανικής βούλησης (που έχει πάντως την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και προσωπικά του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ, ο οποίος δεν θέλει ούτε «ζωγραφιστή» να δει την Τ.Μέι).

Kατ'αρχήν «κόπηκαν μαχαίρι» οι γερμανικοί τσαμπουκάδες στιλ «Αυτό είναι και αν θέλετε, δεν υπάρχει άλλη συμφωνία» της καγκελαρίου Α.Μέρκελ, όταν της τέθηκαν προ διμήνου οι πρώτες αντιδράσεις από το εσωτερικό της Βρετανίας για την ετεροβαρή συμφωνία που ουσιαστικά επέτρεπε στις Βρυξέλλες να διατηρήσουν τον σκληρό πυρήνα των δικαιωμάτων τους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ «ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Του Πέτρου Χασάπη

Η συμφωνία των Πρεσπών λοιπόν έρχεται στην ελληνική Βουλή. Μετά την ψήφισή της από Έλληνες βουλευτές, δεν θα είναι πια «συμφωνία των Πρεσπών», αλλά θα γίνει Συνθήκη των Πρεσπών και θα διέπεται πλέον από το διεθνές δίκαιο, τη Συνθήκη της Βιέννης για το «δίκαιο των συνθηκών» και τα διεθνή δικαστήρια.

Επειδή, απ’ ότι φαίνεται η Νέα Αριστερά, μαζί με κάποιους άλλους βουλευτές θα ψηφίσουν τελικά τη Συνθήκη των Πρεσπών, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού (την οποία προκλητικά αγνοούν) είναι αντίθετη, όλοι αναρωτιούνται αν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσής της ή καταγγελίας της εκ των υστέρων.

Βουλγαρία: «Όχι» σε είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ - Να σταματήσουν να κλέβουν την ιστορία γειτονικών χωρών!

Σαφή και ευθύ προειδοποίηση προς τα Σκόπια, με άγνωστες ακόμη επιπτώσεις για την περιοχή, έκανε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας λέγοντας πως εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που θέτει η Σόφια η χώρα της θα μπλοκάρει την είσοδο του κρατιδίου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ταυτόχρονα η Βουλγάρα υπουργός είπε ότι το κρατίδιο των Σκοπίων πρέπει να σταματήσει να κλέβει την ιστορία γειτονικών κρατών.

Όπως σημείωσε η Ekaterina Zaharieva, η Βουλγαρία δεν προτίθεται και δεν θα κάνει συμβιβασμούς με τις συνθήκες που θα πρέπει να συνυπογράψει η πΓΔΜ για να ανοίξει τις ενταξιακές συνομιλίες της με την ΕΕ.

Οι Γερμανοί ακροδεξιοί του AfD αρχίζουν να μιλούν για Dexit

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία τάχθηκαν χθες Κυριακή υπέρ του να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμά του φρασεολογία που αναφέρεται στην αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το «Dexit», εάν δεν προωθηθούν εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις στις Βρυξέλλες στο εγγύς μέλλον.

Η πρόταση προέβλεπε το προεκλογικό πρόγραμμα της AfD ενόψει των ευρωεκλογών να αναφέρει ότι, στην περίπτωση που οι μεταρρυθμίσεις που εισηγείται το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα δεν υιοθετηθούν «σε εύλογο χρονικό διάστημα», τότε θα θεωρήσει απαραίτητη την αποχώρηση της Γερμανίας από την ΕΕ -- ή αλλιώς τη «συντεταγμένη διάλυση» της ΕΕ. Στη θέση της, το κείμενο προτείνει να δημιουργηθεί ένας νέος, διαφορετικός μηχανισμός διακρατικής συνεργασίας, επικεντρωμένος στα συμφέροντα και στις οικονομίες της Ευρώπης.

Ν. Λυγερός - Η καινοτομία του Νίκολα Τέσλα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

Ν. Λυγερός - Η καινοτομία του Νίκολα Τέσλα.

Ηλιούπολη

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019