MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Καταρρέει η οικονομία της Αργεντινής

Μετά την απρόσμενη νίκη των περονιστών στις προκριματικές εκλογές της προπερασμένης Κυριακής, η κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι ανακοίνωσε νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία. Η κατάσταση όμως είναι δραματική. 

Η οικονομία της Αργεντινής κατρακυλά ακόμα περισσότερο μετά το εκλογικό ράπισμα κατά του Προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι την προπερασμένη Κυριακή. Το πέσο, το εθνικό νόμισμα, όπως και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχουν πάρει την κατιούσα ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει με ποσοστό 50%. 

Ο μνημειώδης εμπαιγμός των Ελλήνων

Τα μνημόνια δεν έχουν κανένα θετικό στοιχείο που να σχετίζεται με την παραγωγή πλούτου, με τις εγχώριες επενδύσεις και με την ανάπτυξη, όπως έχει τεκμηριωθεί ξεκάθαρα τα τελευταία δέκα χρόνια – επειδή αυτό που ενδιαφέρει τους ξένους είναι η λεηλασία των Ελλήνων, με την υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής τους περιουσίας. Ακριβώς για το λόγο αυτό έχουν επικεντρωθεί στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα (νοικοκυριά και επιχειρήσεις), καθώς επίσης του δημοσίου, με την ενίσχυση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών – ενώ δεν δίστασαν ούτε καν να κλείσουν παράνομα τις τράπεζες, αφενός μεν για να εκβιάσουν την τότε κυβέρνηση δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις αφελληνισμού τους, αφετέρου για να επιβάλλουν τη χρήση πιστωτικών καρτών απαγορεύοντας ουσιαστικά τα μετρητά, έτσι ώστε να κερδίζουν οι τράπεζες και να ελέγχονται καλύτερα οι Πολίτες.

ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ : 1821 – 2021, μία ξεφτίλα δρόμος – Δεν μας τα λέτε καλά κύριε Γεραπετρίτη και κύριοι της κυβέρνησης, πάρτε το αλλιώς!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη

Αυτή η χώρα είναι δύσκολο να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες ατόμων που πιστεύουν σε νεκρές ιδεολογίες, αφού προηγουμένως πίστεψαν σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί στην κοινή γνώμη ακόμα και της ίδιας της πατρίδας τους, όπως είναι ο Τσαουσέσκου και ο Εμβέρ Χότζα.

Και όσο συμβαίνει αυτό, όσο τα ορφανά του Στάλιν συνεχίζουν να καθορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου, τόσο η χώρα θα διολισθαίνει στην πλήρη απαξίωση και στην καταστροφή.

Ο παγκόσμιος χάρτης του internet – Το δίκτυο γιγαντώνεται και εξαπλώνεται

Η κίνηση στα παγκόσμια δίκτυα κατά την πενταετία από το 2017 ως και το 2022 θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε όλες μαζί τις προηγούμενες χρονιές του διαδικτύου έως και το τέλος του 2016, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Cisco.

Το διαδίκτυο αποτελείται από χιλιάδες δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο και από τότε που γεννήθηκε, το 1984, έχουν διακινηθεί από αυτό πάνω από 4,7 zettabyte.

Όμως, ο δείκτης Visual Networking Index (VNI) της Cisco προβλέπει ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Έως το 2022 το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι χρήστες του διαδικτύου, πάνω από 28 δισεκατομμύρια συσκευές και συνδέσεις θα είναι διασυνδεδεμένες, ενώ το βίντεο θα αποτελεί το 82% του συνόλου της διαδικτυακής κίνησης.