MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Κοινωνική και οικονομική αποσύνθεση: Το 28,9 % είναι και επίσημα φτωχοί

3 στους 10 Έλληνες μέσα σε δύο χρόνια έγιναν φτωχοί


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ περίπου 3 στους 10 είναι στα όρια της φτώχιας!

Η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει τις δραματικές συνέπειες που είχε το lockdown, το οποίο μάλιστα ήρθε μετά από μία δεκαετία Μνημονίων, τα οποία κατέστρεψαν ολοσχερώς την ελληνική οικονομία.


Όπως αναφέρει η έρευνα, όχι μόνο τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού αφορά η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ανταπόκρισης στην πληρωμή έκτακτων οικονομικών αναγκών, αδυναμία κάλυψης εξόδων για διακοπές μίας εβδομάδας τον χρόνο, αδυναμία διατροφής που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι, αδυναμία πληρωμής για ικανοποιητική θέρμανση της κατοικίας, έλλειψη βασικών αγαθών, όπως πλυντήριο ρούχων, έγχρωμη τηλεόραση, τηλέφωνο, αυτοκίνητο, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών).

“Τα δάνεια και τα αχρείαστα θανατηφόρα μνημόνια”

Γράφει η
 
Αίθρα Γενναδίου, οικονομολόγος

Πού τελειώνει ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού;

Τα δάνεια με τα θανατηφόρα μνημόνια ήταν αχρείαστα!

Για του λόγου το αληθές:

Χρέος 2009 = 301 δις ευρώ, εκ των οποίων, τα 75 δις ευρώ, το χρέος προς τις γαλλογερμανικές και ολλανδικές τράπεζες, στο τέλος του 2009, με βάση τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ.

Χρέος 2011 = 356,2 δις ευρώ = το χρέος του 2009, σύν 52,9 δις ευρώ το διακρατικό δάνειο του Μάη του 2010, συν κάτι τόκους (στοιχεία Eurostat).

Χρέος 2018= 356,0 δις ευρώ, με βάση τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, στις 30/06/2019, όσο και το χρέος του 2011, παρά τις «θυσίες» του ελληνικού λαού!