MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Στάλιας : Οι 10 μεγάλες απάτες που συνδέουν τους Λαούς της Ευρωζώνης

Σπυρίδων Στάλιας, Οικονομολόγος PhD


1)” Ένα κράτος έχει τους ίδιους περιορισμούς που έχει μια οικογένεια, που σημαίνει ότι, πρώτα εισπράττει η οικογένεια και το Κράτος, για να δαπανήσουν μετά. Αν δαπανήσουν πιο πολλά απ’ όσα εισπράττουν θα χρωστούν, και τότε θα πρέπει ο Λαός και η οικογένεια να υποστούν σκληρή λιτότητα”.

Φυσικά, αυτό είναι μια ανοησία. Η οικονομία ενός Κράτους δεν είναι σαν την οικονομία μιας οικογένειας. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το κράτος εκδίδει το νόμισμα του, μια οικογένεια πρέπει να το βρει. Άρα το Κράτος, δαπανά κατά το δοκούν.

2) “Το έλλειμμα είναι εγκληματικό, το περίσσευμα ευλογία”.

Και αυτό είναι μια ανοησία. Το αντίθετο ισχύει και, έφθασε ο κορωνοϊός και το ‘whatever it takes’, να το αποδείξουν. Τα ελλείμματα σώζουν. Σε ένα κράτος που εκδίδει το νόμισμά του, οι αποταμιεύσεις, το περίσσευμα του ιδιωτικού τομέα, των νοικοκυριών, είναι το επονομαζόμενο έλλειμμα του δημόσιου τομέα.

Έρχεται πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ στον Ειρηνικό στα επόμενα έξι χρόνια

Ο διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή προειδοποίησε ότι το Πεκίνο ενισχύεται διαρκώς και προτίθεται να εισβάλει στην Ταϊβάν σύντομα, κατοχυρώνοντας την ηγεμονία του έναντι των ΗΠΑ.


Σήμα κινδύνου αναφορικά με τις προθέσεις και τις επιθετικές βλέψεις της Κίνας στο άμεσο μέλλον εξέπεμψε ο επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ασία και τον Ειρηνικό. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Κίνα να εισβάλει στην Ταϊβάν μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Αποδοκιμάζει η κοινωνία την κυβέρνηση για τις παράλογες απαγορεύσεις: Το 52% απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική

Ένας στους δύο δεν θέλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Αποδοκιμάζει έντονα η κοινή γνώμη τις κυβερνητικές απαγορεύσεις με πρόσχημα τον κορωνοϊό ενώ ένας στους δύο δεν θέλει το διαβόητο πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.


Μεταξύ άλλων, από τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει θετικό αλλά μειούμενο ισοζύγιο αξιολόγησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να συνεχίζουν να υστερούν σε επιδόσεις.