MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» – Μια θνησιγενής εισβολή (Β΄Μέρος)

Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης*

Με την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» οι Τούρκοι θα συναντήσουν μπροστά τους έναν λιγότερο εξοπλισμένο αλλά δεινό αντίπαλο. Ο στρατός των Κούρδων, οι περίφημες Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG), αποτέλεσαν τους καλύτερους συμμάχους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, μέλος και κυριότερος παράγων του SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις). Συγκεκριμένα, οι SDF είναι μια πολυ-εθνοθρησκευτική συμμαχία μεταξύ των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), Σουνιτών Αράβων, Ασσυρίων, Αρμενίων, Τουρκμένων και Καυκάσιων πολιτοφυλάκων.

Σάββας Καλντερίδης: Όσο δεν αναγνωρίζεται διεθνώς η Γενοκτονία θα έχουμε εισβολές και εθνοκαθάρσεις

Η αναγκαιότητα αναγνώρισης του όρου Γενοκτονία από τη Διεθνή Κοινότητα, ίσως να είναι ένας μοχλός για να σταματήσουν οι Εθνοκαθάρσεις και οι εισβολές. 

Όταν, χρόνια τώρα, προσπαθούσαμε να πείσουμε ότι είναι εθνική ανάγκη να αναγνωριστεί και να διεθνοποιηθεί το θέμα της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής, ήτοι των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους (Νεότουρκους και κεμαλικούς), πέραν των γνωστών συνοδοιπόρων των γενοκτόνων (Φίλης, Ρεπούση κ.ά.), υπήρχαν και πολλοί που αντιμετώπιζαν το θέμα στην καλύτερη περίπτωση με ελαφρότητα και στη χειρότερη με… απέχθεια.

Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» – Οι τουρκικές δυνάμεις και το modus operandi (Α΄Μέρος)

Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης* 

Η γενικότερη συνέπεια λόγων και πράξεων της Τουρκίας, έστω και αν οι συνθήκες ήταν αρχικά απαγορευτικές, καθώς και οι προηγηθείσες δύο στρατιωτικές εισβολές στη Συρία ήταν ενδεικτικές του τι μπορεί να πράξει η Τουρκία. Προχώρησε ακάθεκτη, αδιαφορώντας για τη διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο και λαμβάνοντας υπόψη την ύποπτη αδράνεια της Δύσης και των Μεγάλων Δυνάμεων. Οι επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» το 2016, με την κατάληψη της περιοχής Τζαραμπλούς δυτικά του Ευφράτη και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» το 2018, με την κατάληψη του κουρδικού καντονίου Αφρίν, συμπληρώνονται από την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στα ανατολικά του Ευφράτη. 

Η αλήθεια για τον παγκόσμιο δείκτης ανταγωνιστικότητας

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την άνοδο της κατάταξης της χώρας στο δείκτη ανταγωνιστικότητας για να πετύχει την αύξηση των ξένων επενδύσεων, σχεδιάζει την πλήρη κατάργηση των νόμων και των κανόνων για τις πολυεθνικές – με το καινούργιο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο. Δηλαδή, την παροχή δυνατοτήτων αποφυγής πληρωμής φόρων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη μείωση των μισθών, τη διευκόλυνση των απολύσεων, την κατάργηση των περιβαλλοντικών ή/και αρχαιολογικών εμποδίων, την απαξίωση με στόχο την κατάτμηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων, τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους κοκ. Εάν λοιπόν καταφέρει τα παραπάνω με πλεονέκτημα το γεγονός ότι, η προηγούμενη κυβέρνηση της άνοιξε το δρόμο, πείθοντας τους Έλληνες πως δεν υπάρχει άλλη λύση, τότε η Ελλάδα πράγματι θα αποκτήσει μία πολύ καλύτερη θέση στο δείκτη – προσελκύοντας ξένες επενδύσεις που όμως δεν θα ωφελήσουν καθόλου τους Πολίτες αλλά, αντίθετα, θα τους εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο.

“Απόρρητη” έκθεση της ΕΥΠ: Έτσι “σπρώχνει” η Τουρκία μετανάστες στην Ελλάδα – Εμπλοκή & πασίγνωστης τράπεζας

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια πως η Τουρκία “σπρώχνει” μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου. Στη διάθεση των ελληνικών αρχών είναι πληροφορίες που έχουν να κάνουν ακόμη και με τουρκικές τράπεζες -που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα- στις οποίες γίνονται σε μετρητά οι καταθέσεις των ποσών από τους πρόσφυγες και μετανάστες που με τη καθοδήγηση των δουλεμπόρων, πληρώνουν πριν επιβιβαστούν στα πλωτά μέσα μεταφοράς τους!

Η Αθήνα έχει ακόμη και τον “τιμοκατάλογο” των Τούρκων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα γίνουν γνωστά στους Ευρωπαίους εταίρους ,οι οποίοι μέχρι στιγμής δίνουν συγχαρητήρια στην Άγκυρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα!

Βρόμικο χρήμα στα media!

Ρύθμιση-σκάνδαλο για μετόχους – χρηματοδότες μέσων ενημέρωσης

Φωτογραφικό άρθρο στον νέο αναπτυξιακό νόμο προβλέπει ότι θα μένουν κρυφοί οι πραγματικοί καναλάρχες και εκδότες

Οι αλλαγές στα εργασιακά, στους συντελεστές δόμησης και τους αιγιαλούς


Την πλήρη αδιαφάνεια στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τη δημιουργία σκοτεινών καθεστώτων, στα οποία επί της ουσίας δεν θα γνωρίζουμε ούτε ποιος κρύβεται πίσω από τον νευραλγικό χώρο της πληροφόρησης ούτε πού βρήκε τα λεφτά τα οποία επένδυσε, προωθεί το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, μέσω άρθρου που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή. Κι όλα αυτά με τη δικαιολογία ότι έτσι «αίρονται αντικίνητρα για επενδύσεις»!

Ελληνικὸ δημογραφικὸ πρόβλημα – Ἕνα ἀναδυόμενο ζήτημα ἐθνικῆς ἀσφάλειας

Γράφει ὁ Θεμιστοκλῆς Ζανίδης, μεταπτυχιακὸς φοιτητὴς στὸ Τμῆμα Διεθνῶν καὶ Εὐρωπαϊκῶν Σπουδῶν στὸ Πανεπιστήμιο Πειραιῶς

Ἡ Ἑλλάδα, ὡς χώρα τοῦ ἀνεπτυγμένου κόσμου, τὶς τελευταῖες δεκαετίες ἀντιμετωπίζει πρόβλημα ἀναφορικὰ μὲ τὴν ὁμαλὴ ἐξέλιξη καὶ τὴν γήρανση τοῦ πληθυσμοῦ της. Παράλληλα, ἀντιμετώπισε καὶ ἀντιμετωπίζει γεγονότα τὰ ὁποῖα δύσκολα μποροῦσαν νὰ προβλεφθοῦν, ὅπως ἡ ὀξεία οἰκονομικὴ κρίση ἀλλὰ καὶ ἡ προσφυγικὴ κρίση μὲ ἐπίκεντρο τὴν Ἀνατολικὴ Μεσόγειο, τὰ… ὁποία δυσχέραναν περαιτέρω τὸ δημογραφικό της πρόβλημα.