MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Σφοδρές αποδοκιμασίες Μακεδόνων σε Ν.Βούτση για τη συμφωνία των Πρεσπών: «Θα πληρώσετε προδότες»

Αγριο "πέσιμο" Μακεδόνων στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης είχαμε πριν λίγο.

«Όλοι εσείς που ψηφίσατε τη προδοσία των Πρεσπών θα πληρώσετε», φώναξε η γυναίκα προς τον πρόεδρο της Βουλής, λίγο πριν την απομακρύνουν αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Oι Μακεδόνες αποδοκίμασαν έντονα και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας, Χρήστο Γιαννούλη, λέγοντας του "είσαι προδότης".

Reuters: Η Ιταλία αποζημιώνει μετόχους και ομολογιούχους που υπέστησαν ζημίες από τις τραπεζικές διασώσεις

Reuters: Η Ιταλία αποζημιώνει μετόχους και ομολογιούχους που υπέστησαν ζημίες από τις τραπεζικές διασώσεις

Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να εγκρίνει αποζημιώσεις σε μετόχους και ομολογιούχους τραπεζών που υπέστησαν ζημίες στις τραπεζικές διασώσεις και αναμένει να εγκριθεί από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή σύμφωνα με το Reuters.

Στον «αέρα» 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία»

Άκρως ενδιαφέρον είναι το ενημερωτικό δελτίο, που δημοσίευσε ανήμερα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στα Σκόπια, το Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας, καθώς αναδεικνύει το πρόβλημα των εμπορικών σημάτων, που σχετίζονται με τον όρο «Μακεδονία».

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας του σκοπιανού τηλεοπτικού σταθμού «Telma» αναφέρεται στο θέμα των εμπορικών σημάτων εταιρειών της Βόρειας Μακεδονίας που φέρουν τον όρο «Μακεδονία». Όπως σημειώνεται, σε σύνολο 14.556 εμπορικών σημάτων εντός της Βόρειας Μακεδονίας:

Ντράγκι: Αυτοί είναι oι βασικοί παράγοντες κινδύνου για τον τραπεζικό τομέα το 2019

Τους κινδύνους που περιβάλλουν το τραπεζικό σύστημα καθώς και τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση τους περιγράφει ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της Ελιάς, Εύας Καϊλή για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημειώνει ότι για το 2019 οι βασικοί παράγοντες κινδύνου για τον τραπεζικό τομέα που προσδιορίστηκαν είναι οι εξής:

State Department: Βάση ισχυρών εγκληματικών οργανώσεων η Αλβανία

Ως βάση ισχυρών εγκληματικών οργανώσεων που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε Βαλκάνια, Ευρώπη και ΗΠΑ, περιγράφεται η Αλβανία στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπαρτεμεντ. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως αφορά στο ξέπλυμα των χρημάτων που προέρχονται κυρίως από την διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο κατασκευαστικός τομέας και οι επιχειρηματικές επενδύσεις αποτελούν τους βασικούς πυλώνες όπου καταλήγουν τα ναρκωευρώ και ως ένα βαθμό δικαιώνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν για τους ίδιους λόγους την Κυβέρνηση Ράμα. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την έκθεση, έχει καταβάλει μικρή προσπάθεια για να φέρει την χώρα στην ομαλότητα και να περιορίσει το έγκλημα.

Ν. Λυγερός - Η Μακεδονία και το Προσύμφωνο των Πρεσπών.

Ν. Λυγερός - Η Μακεδονία και το Προσύμφωνο των Πρεσπών.

Πνευματικό κέντρο Αγίου Μηνά. Ηράκλειο Κρήτης.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, ώρα: 19.00

ΤτΕ: Νέα φόροι σε κατανάλωση, περιουσία και αποταμιεύσεις και οικειοθελή παράταση του εργασιακού βίου

Οι βασικές προτάσεις της ΤτΕ 


Πακέτο αυστηρών προτάσεων για την ελληνική οικονομία, η οποία το 2019 θα σημειώσει ανάπτυξη μόλις κατά 1,9% (χαμηλότερα από την πρόβλεψη της κυβέρνησης για 2,5%) προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας. 

Στην ετήσια έκθεση για τη νομισματική πολιτική, ο κεντρικός τραπεζίτης εισηγείται την εφαρμογή ενός νέου φορολογικού και συνταξιοδοτικού «μοντέλου» ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα που εξελίσσεται σε δημοσιονομική «βόμβα» για το ασφαλιστικό σύστημα.

Eurostat-Ανεργία: Μακράν πρώτη η Ελλάδα παρά την ελαφρά μείωση

Ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ εκτιμάται στα 16 εκατομμύρια και στην Ευρωζώνη στα 12,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με τη Eurostat.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (18% με στοιχεία του Δεκεμβρίου 2018 – 852.000 άνεργοι, άνδρες στο 14,1% και γυναίκες στο 23,1%.), στην Ισπανία (13,9%) και στην Ιταλία (10,7%).

Αμερικανός καθηγητής τινάζει στον αέρα τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζει την Σύμβαση της Βιέννης, αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό Dialogos Radio ο Αμερικανός καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Illinois Francis Boyle. Χαρακτήρισε δε τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ως όργανο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.