MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ο μεταναστευτικός θάνατος της Ελλάδας

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε ομιλία του στη Βουλή ότι: «Είμαι περήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία να μεταβάλλεται σε πολυπολιτισμική κοινωνία σιγά σιγά. Δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα με αυτόν τον τρόπο». Ο ίδιος είναι μάλλον αρνητικός σε διαδικασίες αποτροπής, δηλώνει αντίθετος σε τείχη και φράκτες, ενώ σιωπά για τη δράση των ΜΚΟ που λειτουργούν ως η κεφαλή του «φιδιού» σε βάρος της χώρας μας. Ας μην γελιόμαστε. Στην περίπτωσή μας, η πολυπολιτισμική κοινωνία δεν προδικάζει τίποτα άλλο από μετατροπή της σε Μουσουλμανική κοινωνία. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, η δημογραφική μας κατάρρευση, σε συνδυασμό με τη μαζική εισροή νέων υπεργεννητικών Μουσουλμάνων, οδηγεί με στατιστική ακρίβεια σε πληθυσμιακή υπεροχή των τελευταίων στο ορατό μέλλον, οπότε στη λιβανοποίηση και στο θάνατο του Ελληνισμού 

Ασύμμετρες απειλές

Οι τρεις βασικοί μηχανισμοί των ελίτ παύουν να λειτουργούν σταδιακά – γεγονός που σημαίνει ότι, θα ακολουθήσουν συγκρούσεις μεταξύ (α) των κοινωνιών και των ελίτ, καθώς επίσης των ελίτ μεταξύ τους σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, (β) μεταξύ των φτωχότερων κρατών της Ευρώπης και των πλουσιότερων στην ήπειρο μας, (γ) της ηπείρου μας με τις φτωχότερες γειτονικές (στην Αμερική το ίδιο) και, τέλος, (δ) των μεγάλων δυνάμεων (Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ, Ρωσία, Κίνα) σε διεθνές επίπεδο. Οι συγκρούσεις αυτές θα έχουν πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, αλλά το αντικείμενο τους θα είναι πάντα το ίδιο: όλοι οι αντίπαλοι θα προσπαθούν να πάρουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», η οποία έχει σταματήσει να μεγαλώνει. Επειδή τώρα κάτι τέτοιο προκαλεί αυτόματα τη συρρίκνωση της υφιστάμενης «πίτας», οι συγκρούσεις θα γίνονται διαρκώς εντονότερες – ενώ, κρίνοντας από την ιστορία, η κυριαρχούσα ελίτ δεν δίστασε ποτέ να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο, όταν ένοιωθε πως δεν μπορούσε διαφορετικά να προστατεύσει τα συμφέροντα της.

Πουλάει κάργα όπλα στην Τουρκία η Γερμανία… 250 εκ. το πρώτο 8μηνο 2019

Οι εξαγωγές όπλων και άλλου στρατιωτικού υλικού της Γερμανίας στην Τουρκία τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 είχαν αξία 250 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία περιήλθαν σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η εισβολή των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία έχουν θέσει εκ νέου τις πωλήσεις αυτής της φύσης στο μικροσκόπιο.

Το ποσό (250,4 εκατ. ευρώ) είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί σε ετήσια βάση από 2005 παρότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα δεδομένα αυτά τέσσερις μήνες της χρονιάς. Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών κατόπιν ερωτήματος του κόμματος Η Αριστερά.

Ο ΣΚΑΪ στην υπηρεσία των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στη Συρία! Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η ναυαρχίδα της επίσημης κατοχικής προπαγάνδας, ξεπέρασε κάθε όριο προκειμένου να προωθήσει με προκλητικό τρόπο την πολεμική προπαγάνδα της Τουρκίας. Την ίδια ακριβώς στιγμή που το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί γενοκτονία του Κουρδικού πληθυσμού στα βόρεια σύνορα της Συρίας.

Ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, υπηρετώντας τα πολεμικά συμφέροντα της Τουρκίας, έφτασε στο σημείο να αποστείλει ανταποκριτή προσκολυόμενο στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής προκειμένου να μεταδίδει αυτά που θέλει η Τουρκία. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές, καθώς κανένα άλλο δίκτυο σε διεθνές επίπεδο – εκτός βεβαίως από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ του καθεστώτος Ερντογάν – δεν τόλμησε να κάνει κάτι ανάλογο.

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ένας στους τρεις Ελληνες

Στο σύνολο των κρατών-μελών της Ε.Ε., σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό βρέθηκε το 2018 το 21,7% του πληθυσμού.

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό βρέθηκε το 31,8% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2018, ποσοστό μειωμένο σε σύγκριση με το 2017, αλλά ιδιαιτέρως υψηλό, ειδικά εάν συγκριθεί με την προ 2009 εποχή. Με αυτό το ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας, το οποίο αντιστοιχεί σε 3.348.500 άτομα, η Ελλάδα καταλαμβάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, την τρίτη θέση μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως προς αυτό το χαρακτηριστικό, με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να βρίσκονται στην πρώτη και στη δεύτερη θέση αντιστοίχως.

Μπασάρ αλ Άσαντ: «Θα απαντήσουμε στην εισβολή των τρομοκρατών του Ερντογάν με όλα τα νόμιμα μέσα»

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τουρκία για την εισβολή στη χώρα του, δηλώνοντας πως δεν θα διστάσει να απαντήσει σε οποιοδήποτε σημείο της Συρίας.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ συναντήθηκε με τον Φαλάχ αλ-Φαγιάντ, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της ιρακινής κυβέρνησης. 

Όπως ανέφερε το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA), ο Assad χαρακτήρισε την επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία ως «ανοιχτά εισβολή» και τόνισε ότι η Συρία «θα απαντήσει και θα την αντιμετωπίσει, σε όλες τις μορφές, οπουδήποτε στη Συρία, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα στη διάθεση της χώρας.»