MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων! Οι υπουργοί βαράν το ντέφι και οι επιστήμονες χορεύουν

Αποκάλυψη-βόμβα της «κυριακάτικης δημοκρατίας»… Εμφανής η διαφοροποίηση Τσιόδρα με τις επιλογές του Μαξίμου

Οι αποδείξεις είναι αυτές που δίνουν τέλος στα σενάρια και στις δικαιολογίες, και φωτίζουν την αλήθεια ακόμη και στην πιο σκοτεινή υπόθεση. Στην προκειμένη περίπτωση, οι αποδείξεις που ξεκαθαρίζουν το τοπίο όσον αφορά τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτήν ονομάζονται «Πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων».


Από τον Νίκο Μερτζάνη

Αυτά τα ντοκουμέντα που τα ζητούν μετ’ επιτάσεως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αρνείται με επιμονή να παραδώσει η κυβέρνηση.

Ενα μέρος από αυτά τα έγγραφα των συνεδριάσεων φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία». Τελικά κρατούνται πρακτικά από κάθε συνεδρίαση. Τελικά καταγράφονται οι διαφωνίες των επιστημόνων. Τελικά, ακόμη και από μια γρήγορη μελέτη, αυτών των εγγράφων, γίνεται φανερό ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να επιβάλει τα μέτρα που θέλει, όπως τα θέλει. 
 

Πού έχουν δουλέψει οι..."βιοπαλαιστές" της πολιτικής σκηνής

Από τα 51 της στην σύνταξη η σοσιαλίστρια Φώφη- Πτυχίο στα 26 του ο Τσίπρας

Αμέσως μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γερμανός κοινωνιολόγος Μαξ Βέμπερ παρέθεσε στο πανεπιστήμιο του Μονάχου μια διάλεξη που ακολούθως κυκλοφόρησε και ως δοκίμιο, υπό τον τίτλο «Η πολιτική ως επάγγελμα». Συμπυκνώνοντας την πείρα της ζωής του, διέκρινε τρεις τύπους ενασχόλησης με την πολιτική: την πολιτική ως ευκαιριακή ενασχόληση (όπως είναι για παράδειγμα η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία), την πολιτική ως πάρεργο (με την έννοια της παροδικής ενασχόλησης) και την πολιτική ως «επάγγελμα». Στην τελευταία περίπτωση ο ασχολούμενος ζει με αυτή, υπό την έννοια της αφοσίωσης, αλλά και ζει από αυτή, καθώς μέσω αυτής προσπορίζεται.

Greek Spirit : ΟΧΙ – ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ

Greek Spirit
 
Αναμφισβήτητα ο κ.Δένδιας επέδειξε πυγμή στην διάσκεψη με τον Τσαβούσογλου. Σίγουρα η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι επιτέλους προς την σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς ο δήθεν πατριωτικός χώρος στεγάζει πολλούς αποτυχημένους οι οποίοι λαϊκίζουν σε κάθε περίπτωση με στόχο το κοινό του χώρου το οποίο εύκολα παρασύρεται.

Έτσι, η στάση του κ.Δένδια αποτέλεσε αφορμή για πολλούς επαγγελματίες λαϊκιστές να ισχυριστούν ότι στην ουσία έφερε τα διμερή προβλήματα ( όπως η υφαλοκρηπίδα, τα 6 -10 μίλια αλλά και η μουσουλμανική μειονότητα ) όχι απλά στην επιφάνεια αλλά τα ΄΄διεθνοποίησε΄΄ με αποτέλεσμα να τεθούν πλέον σε διεθνή διαιτησία με άγνωστη έκβαση.Μαλακίες….

Γιατί θα αποτύχει το "Σχέδιο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0" έστω κι αν ελαχιστοποιηθούν οι μισθοί και καταλυθεί το εργατικό δίκαιο

Με βάση Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρώπης, που πρόσφατα εξαγγέλθηκε, μετά την παταγώδη αποτυχία της ποσοτικής χαλάρωσης (QE), καταρτίστηκαν προγράμματα ανάκαμψης για κάθε χώρα της ευρωζώνης. Το «Σχέδιο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0», που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αφορά σε επενδύσεις συνολικού ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 17,8 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι επιδοτήσεις, 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι δάνεια, όλα αυτά προς το Ελληνικό Κράτος, και τα υπόλοιπα 26,5 δισεκατομμύρια ευρώ, θα προέλθουν από δανεισμό του ιδιωτικού τομέα, ως αποτέλεσμα της επενδυτικής πρωτοβουλίας του κράτους.


Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D
 
Το σύνολο των επενδυτικών κεφαλαίων συνιστά καθαρό δανεισμό για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Ο μεν δανεισμός του κράτους θα αποπληρωθεί, όποτε ορισθεί, από την φορολογία των Ελλήνων εργαζομένων, οι δε λεγόμενες «επιδοτήσεις» θα αποπληρωθούν και πάλι από τους εργαζομένους έως το 2058, αφού προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2% του ΑΕΠ, η συνεισφορά της Ελλάδος στον κοινοτικό προϋπολογισμό γι’ αυτό τον σκοπό. Τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα θα αποπληρωθούν αν οι επενδύσεις πραγματοποιηθούν και αν τα κέρδη μετά τους φόρους είναι επαρκή γι’ αυτό τον σκοπό.