MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Κύρα Αδάμ : Η κυβέρνηση θέτει την «αποστρατιωτικοποίηση» των ελληνικών νήσων στη βούληση του Ερντογάν

Της Κύρας Αδάμ


Όσο μουγκή παραμένει η Άγκυρα στην πρόσκληση της Αθήνας για την συνέχιση των διερευνητικών, τόσο λαλίστατος είναι ο Ερντογάν σε προκλήσεις απέναντι στην άλαλη Αθήνα .

Τελευταίο λεκτικό επίτευγμα του Τούρκου προέδρου είναι η ..μετονομασία του Αιγαίου σε « θάλασσα των νησιών», χωρίς να αναφέρει ότι είναι ελληνικά και έτσι παραπέμπει σε άγνωστο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τα νησιά του Αιγαίου και σε ξένο κράτος.

Ο λεκτικός παραλογισμός του Ερντογάν θα αποτελούσε απλώς ανέκδοτο, αν η Τουρκία δεν είχε κατορθώσει να μετατρέπει σε διμερές θέμα την δήθεν αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού ( και τώρα και του κεντρικού Αιγαίου με την αυθαίρετη προσθήκη του Αη Στράτη) με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και την παρούσα να μην έχουν αντιμετωπίσει και κλείσει το θέμα μια και καλή.

"Οι Παρδαλές Επαναστάσεις"

- By John.k

Όλες οι "παρδαλές επαναστάσεις" της Νέας Τάξης, βασίζονται στα ευρήματα του Gene Sharp... 

Δοκιμασμένα πράγματα, που λειτουργούν....

Έχουν γίνει πρόσφατα σχετικά στην Ουκρανία, και σε πολλά άλλα μέρη... στην Συρία, στην Ρωσία, στην Ελλάδα, στην Αμερική ... κλπ

Σάββας Καλεντερίδης: Τεράστιο πρόβλημα για Ελλάδα και Κύπρο

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης αποκαλύπτει το τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει για τον αγωγό EastMed.

Οι συζητήσεις της Αθήνας με το Κάιρο

Η δυσφορία της Κύπρου

Τα ερωτήματα που εγείρονται για τα κατασκευαστικά προβλήματα

Η ανησυχία της Ελλάδας για την ανοιχτή πόρτα της Αιγύπτου στην Τουρκία
 

ΣΟΚ: Θα παρατείνουν τo lockdown όλο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο - Σε κατάσταση πανικού λόγω των δημοσκοπήσεων

( John.k - ή αλλιώς ..... Κυβέρνηση για τα πανηγύρια ..... 
επιμένει στα ίδια καταστροφικά αποτυχημένα μέτρα μέχρι να πετύχουν ….. ή να εξαλειφθούν οι Έλληνες …. )


Νέα παράταση στο σκληρότερο lockdown όλης της Ευρώπης κι ένα από τα πέντε σκληρότερα στον κόσμο για μετά τις 15 Μαρτίου, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι σε δύο εβδομάδες τελειώνουν τα lockdown, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κυβερνητικοί ετοιμάζουν νέα παράταση στον εγκλεισμό των ανθρώπων στα σπίτια τους, μέχρις τις 29 Μαρτίου και μετά θα ακολουθήσει νέα παράταση των απαγορεύσεων!

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Αποκλειστική Συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο αυτά που αποκαλύπτει είναι ανατριχιαστικά. 
 
Μια συγκλονιστική μαρτυρία για όσα διαδραματίζονται σε καιρό "Πανδημίας" για τους ιστορικούς - ερευνητές του μέλλοντος μας Αποκλειστική συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο
 

Αποκαλύψεις του ερευνητή Δημήτρη Ποντίκα: «Βρήκαμε φάρμακο, αξιόπιστο τεστ και μας αγνοούν»!

( John.k - Ίσως γιατί αυτό θα πρόδιδε τα αληθινά κρούσματα ; και θα έπρεπε να σταματήσουν τα lockdown l )

Αυστραλία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα χρησιμοποιούν την «πατέντα» του Δημήτρη Ποντίκα

Την επιδεικτική αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε οτιδήποτε καινοτόμο μπορεί να βάλει τέλος στον ασφυκτικό κλοιό που έχει διαμορφώσει η επέλαση της πανδημίας καταγγέλλει μέσω της «δημοκρατίας» ο ερευνητής και ιδρυτής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MenidiMedica στην Αιτωλοακαρνανία, Δημήτρης Ποντίκας.

 

Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό στην Γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου

◼ Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις στη φάση της επανέναρξης των διερευνητικών , με τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και το παιχνίδι των ανοιγμάτων της Τουρκίας στη Δύση, με ορόσημο την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την 25η Μαρτίου .


◼ Η νέα φάση στο Κυπριακό , η άτυπη πενταμερής του Απριλίου , οι «θανάσιμες» παγίδες για την Κυπριακή Δημοκρατία με ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν και η ανάγκη επανατοποθέτησης του Κυπριακού ως διεθνούς ζητήματος στα πλαίσια του Ο.Η.Ε.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των μυστικών υπηρεσιών

Ο όρος τεχνητή νοημοσύνη (στα αγγλικά Artificial Intelligence) αναφέρεται στον κλάδο της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς τα οποία υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων κλπ. Ο Τζον Μακάρθι όρισε τον τομέα αυτόν ως «επιστήμη και μεθοδολογία της δημιουργίας νοημόνων μηχανών». Με μια πιο απλή εξήγηση, τεχνητή νοημοσύνη είναι η ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως είναι η μάθηση, ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα. Η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά τις μηχανές ικανές να ‘κατανοούν’ το περιβάλλον τους, να επιλύουν προβλήματα και να δρουν προς την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Ο υπολογιστής λαμβάνει δεδομένα (ήδη έτοιμα ή συλλεγμένα μέσω αισθητήρων, π.χ. κάμερας), τα επεξεργάζεται και ανταποκρίνεται βάσει αυτών.