MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Eurobank: Δύσκολα θα μειώθει η ανεργία στη Ελλάδα – Ποιοι είναι οι παράγοντες

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 18,9% του εργατικού δυναμικού τον Αύγουστο 2018 (χαμηλό 7ετιας) μειωμένο κατά -2,0 ποσοστιαίες μονάδες (ΠΜ) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και κατά -9,0 ΠΜ σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του Ιουλίου 2013, τονίζει η Eurobank στο «7 ημέρες οικονομία».

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2018ο μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας ήταν στο 19,7% από 21,8% πέρυσι. Αυτό το στοιχείο είναι συμβατό με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πτώση του ποσοστού ανεργίας στο 19,6% το 2018 από 21,5% πέρυσι.

Ψυχολογικές επιχειρήσεις: Κερδίζοντας τον πόλεμο με την επικοινωνία

Αυτό που βιώνει η παγκόσμια παγκόσμια κοινή γνώμη σε περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων είναι μια τεράστια ψυχολογική επιχείρηση από τους εμπλεκόμενους προκειμένου να κερδηθούν οι «ψυχές και οι καρδιές» των πολιτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. 

Αυτό ακριβώς που συμβαίνει και από τις δύο πλευρές από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία. 

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι προσχεδιασμένες και αποσκοπούν στο να επηρεάσουν τα συναισθήματα, τα κίνητρα, την αντικειμενική κρίση και τελικά τη συμπεριφορά ομάδων ή ακόμη και μεμονωμένων ατόμων. Θεωρούνται παράγοντας προστασίας των φίλιων δυνάμεων ή και πολλαπλασιαστής ισχύος. Πρόκειται για τις ψυχολογικές επιχειρήσεις (ΨΕΠ). 

Καιρός ήταν… Η κυβέρνηση «ξαναπαίζει» το χαρτί της πάταξης της διαφθοράς

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές εάν βάλουμε κάποιους φυλακή» είχε πει ο κ. Πολάκης

Το χαρτί πάταξης της διαφθοράς «παίζει» για ακόμα μία αφορά η κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά, «πρωτεργάτης» ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές εάν βάλουμε κάποιους φυλακή» είπε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπτωματικά, περίπου δέκα μέρες μετά, ακολούθησε η φυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και της συζύγου του, Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι κατηγορούνται για τη νομιμοποίηση ποσού 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων προερχόμενων από παράνομες αμοιβές, που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ.

Στα οδυνηρά ίχνη της Γουατεμάλας

Οι Έλληνες φαίνεται πως περιμένουν υπομονετικά και αδιαμαρτύρητα να ολοκληρωθεί η υφαρπαγή των περιουσιακών τους στοιχείων – οπότε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία θλιβερή αποικία, με εντυπωσιακούς μεν ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της, αλλά προς όφελος αυτών που τη χρεοκόπησαν, κυρίως βέβαια των νέων ιδιοκτητών της.

«Ο πλούτος μας πάντα δημιουργούσε την πείνα μας και έτρεφε την ευημερία των άλλων. Στην αποικιοκρατική και νέο-αποικιοκρατική εποχή, ο χρυσός μετατρέπεται για εμάς σε σκουριασμένη λαμαρίνα και η τροφή σε δηλητήριο». (Εδουάρδο Γαλεάνο).