MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ιωάννης Μάζης για συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν: "Είναι απαράδεκτο! Με ξεπερνάει"

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών 
 
Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη 
 

Σταθακόπουλος Δ.: Η Ρωσία θεωρεί πλέον την Ελλάδα όχι απλά αντίπαλο αλλά εχθρό της.

Ενημέρωση και Σκέψη
 
Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία (08-03-2022).

Ο κ. Σταθακόπουλος είπε ότι όπως έχει συμβεί σε γεγονότα του παρελθόντος, έτσι και σε αυτόν τον πόλεμο οι Έλληνες έχουμε χωρισθεί σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτούς που υποστηρίζουν τους Ρώσους και σε αυτούς που υποστηρίζουν τους Ουκρανούς.

Όπως είπε η στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα η Ελλάδα στον πόλεμο, δεν την καθιστά απλώς αντίπαλο της Ρωσίας, αλλά εχθρό. Γι' αυτό από εδώ και πέρα ο καθένας θα πρέπει να προσέχει τι ακριβώς λέει.

Φίλης Γ.: Το επικίνδυνο για τους υπολοίπους είναι το μετά την Ουκρανία

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Πρώτο, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία (08-03-2022).


Ο κ. Φίλης είπε αρχικά ο Ρώσος Προέδρος είχε γράψει στο site του Κρεμλίνου ένα άρθρο 4.000 με 5.000 λέξεων κάνοντας μια ιστορική αναδρομή για την Ουκρανία, καταλήγοντας ότι η Ουκρανία είναι ένα τεχνητό κράτος και δεν υπάρχει Ουκρανικό Έθνος αλλά είναι ίδιο με το Ρωσικό.

Ο κ. Φίλης Θεώρησε λάθος την αποχώρηση του Ουκρανού Προέδρου από τη συμφωνία του Μινσκ ιδιαίτερα όταν έχει απέναντί του έναν ηγέτη που θέλει και μπορεί να χρησιμοποιήσει την ένοπλη ισχύ για να πετύχει τα συμφέροντα της πατρίδας του.