MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Τέμπη: 18 μήνες μετά το έγκλημα – Η «πρόοδος», η «συγκάλυψη» από την Κυβέρνηση ΝΔ και οι «πολιτικές ευθύνες σε βάθος χρόνου»

«Ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες σε ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού σιδηρόδρομου για τουλάχιστον 8 χρόνια…»
 
Σε λίγες ώρες συμπληρώνονται 18 μήνες από το έγκλημα των Τεμπών (28 Φεβρουαρίου 2023) που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
 
Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της σιδηροδρομικής τραγωδίας όχι μόνο δεν έχουν λογοδοτήσει, αλλά γίνεται συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης όλων των ευθυνών που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.
 

Ο Μητσοτάκης και το “λούνα παρκ του τρόμου” στην οικονομία

epa11453561 Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis speaks during the 28th Annual Economist Government Roundtable in Lagonissi, near Athens, Greece, 02 July 2024. The event is titled 'Spiralling through the conflicts in search of opportunities. Geopolitics, Environment, Technology' and runs from 02 to 04 July. EPA/CHASIALIS VAIOS

 
Οι πολιτικές κρίνονται από δύο κυρίως στοιχεία, το κοινωνικό τους πρόσημο και το αποτέλεσμα. Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη επί πέντε χρόνια δεν έχουν φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, εκτός από τον κρίσιμο χρόνο που χάθηκε, οδήγησαν τη χώρα στον πάτο της ΕΕ, θέση που δεν είχε ούτε στην περίοδο της χρεοκοπίας και των μνημονίων.
 

Πράσινο φως της κυβέρνησης για να τριπλασιάσουν τις αποδοχές τους οι τραπεζίτες!!!

Τον ΦΠΑ στα τρόφιμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούτε που συζητά να τον μειώσει ψελίζοντας διάφορες ανούσιες δικαιολογίες. Αντιθέτως όταν πρόκειται για τον τριπλασιασμό των αποδοχών των τραπεζιτών μας δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και τις επιτρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη. Αναλγησία; Το λιγότερο.
 
Το θέμα του τριπλασιασμού των αποδοχών των τραπεζιτών ,είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα ieidideis, η οποία συνέχισε το ρεπορτάζ που έχει να κάνει με την κυβερνητική έγκριση των αυξήσεων.