MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Τέμπη: 18 μήνες μετά το έγκλημα – Η «πρόοδος», η «συγκάλυψη» από την Κυβέρνηση ΝΔ και οι «πολιτικές ευθύνες σε βάθος χρόνου»

«Ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες σε ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού σιδηρόδρομου για τουλάχιστον 8 χρόνια…»
 
Σε λίγες ώρες συμπληρώνονται 18 μήνες από το έγκλημα των Τεμπών (28 Φεβρουαρίου 2023) που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
 
Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της σιδηροδρομικής τραγωδίας όχι μόνο δεν έχουν λογοδοτήσει, αλλά γίνεται συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης όλων των ευθυνών που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.
 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Με ευθύνες διαχρονικές, για «ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες σε ολόκληρο το φάσμα του Ελληνικού Σιδηρόδρομου για τουλάχιστον 8 χρόνια, σοβαρές ευθύνες στη διαχείριση της κρίσης από το επιτελικό κράτος, και πολιτικές ευθύνες σε βάθος χρόνου», όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός θύματος των Τεμπών (Βάιος Βλάχος, 34 ετών).
 
Ο κ.Βλάχος προχώρησε σε μια παρουσίαση της «προόδου μέχρι στιγμής» και «ενώ η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται», για τα όσα έχουν συμβεί από το 2016 μέχρι και σήμερα, που επιχειρείται μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
 
 
Αναλυτικά:
  • 37 διαφορετικοί κατηγορούμενοι
  • Από το 2016 μέχρι και σήμερα
  • 33 για Ανθρωποκτονία, Βαριά, και Απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή
  • 31 για Διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς
  • 7 για Παράβαση Καθήκοντος
  • Στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών θα κατηγορηθούν το επόμενο διάστημα;
    Θα βρεθούν ενδείξεις για πιθανές ευθύνες Υπουργών;
  • Η αυξημένη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας έχει βάλει φρένο σε κάθε διερεύνηση για πιθανές ευθύνες Υπουργών μέχρι στιγμής – Συγκάλυψη.
  • Κατηγορούμενοι για τη Σύμβαση 717 από την Ευρωπαία Εισαγγελέα, για 5 αδικήματα, σε έρευνα που είχε ξεκινήσει πριν τα Τέμπη.
    Τα 16 από αυτά έχουν κατηγορηθεί και για τα Τέμπη.
  • Ένα Έγκλημα με ποινικές ευθύνες σε ολόκληρο το φάσμα του Ελληνικού Σιδηρόδρομου για τουλάχιστον 8 χρόνια, σοβαρές ευθύνες στη διαχείριση της κρίσης από το επιτελικό κράτος, και πολιτικές ευθύνες σε βάθος χρόνου.
     
 
Το σχόλιο του κ.Βλάχου στο Politico: «Η ευθύνη περνάει από την ηγεσία μέχρι τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο. Ψάχνεις για κάποιον που έκανε σωστά τη δουλειά του, για κάτι που λειτούργησε – και υπάρχει πλήρης κατάρρευση».
 

 
Πηγή : https://www.newsbreak.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου