MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: 44 κόμματα δήλωσαν συμμετοχή – Στις 8 Ιουνίου η απόφαση από τον Άρειο Πάγο

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν συνολικά συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Ειδικότερα, με την προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές να έχει πλέον λήξει, συμμετοχή έχουν δηλώσει:
  • 35 κόμματα,
  • 5 συνασπισμοί κομμάτων,
  • 1 συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και
  • 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Μεταξύ των 44, είναι και ο συνδυασμός «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με ανάρτηση του Ηλία Κασιδιάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών.
 

«Επιτήδειος ουδέτερος οι ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά»! Κώστας Μαρδάς

Επιτήδειος ουδέτερος…Δεν αναφερόμαστε στην Τουρκία που έχει κερδίσει και υπηρετήσει αυτό το ρόλο σε όλη της την ιστορία, αλλά στις ΗΠΑ! Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Μαρδάς δίνει το ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στις ΗΠΑ.
 
Ο Κώστας Μαρδάς επισημαίνει όλα όσα δεν μας λένε για τα ελληνοτουρκικά αυτή τη περίοδο ύφεσης ,μετά από τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.
 
Αναλύει τη στάση των ΗΠΑ και εξηγεί γιατί είναι επιτήδειος ουδέτερος στο Αιγαίο στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.