MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

«Επιτήδειος ουδέτερος οι ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά»! Κώστας Μαρδάς

Επιτήδειος ουδέτερος…Δεν αναφερόμαστε στην Τουρκία που έχει κερδίσει και υπηρετήσει αυτό το ρόλο σε όλη της την ιστορία, αλλά στις ΗΠΑ! Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Μαρδάς δίνει το ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στις ΗΠΑ.
 
Ο Κώστας Μαρδάς επισημαίνει όλα όσα δεν μας λένε για τα ελληνοτουρκικά αυτή τη περίοδο ύφεσης ,μετά από τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.
 
Αναλύει τη στάση των ΗΠΑ και εξηγεί γιατί είναι επιτήδειος ουδέτερος στο Αιγαίο στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.
 
 
Ο Κώστας Μαρδάς ήταν ο πρώτος και μοναδικός δημοσιογράφος που είχε προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα βρουν τρόπο ώστε να πουλήσουν στην Τουρκία F-16 και να εκσυγχρονίσουν αεροσκάφη αυτού του τύπου.
 
Αναλύει όπως πάντα με ψυχραιμία και ρεαλισμό τα ελληνοτουρκικά. Αυτά τα τα δύο δεν αποδυναμώνουν καθόλου την αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.
 
Ο Κώστας Μαρδάς εξηγεί πως η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο και τους συμμάχους της. Να τους εξηγήσει ότι τίποτα και κανένας δεν είναι δεδομένος. Πρώτα απ ΄  όλα η Ελλάδα.
 
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα λέει για τη σχέση των Ελλήνων πολιτικών με τα θέματα της Άμυνας. Προτείνει όλοι οι πρωθυπουργοί να περνάνε από τη Σχολή Πολέμου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου