MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Αιγαίο:Το Αρχιπέλαγος της Ιστορίας,της Γεωοικονομίας και η διαχρονικότητα Ελληνικής Γλώσσας &Γραφής

Στις "Αντιθέσεις" , ο "Αιγαιακός Πολιτισμός και η Γραφή στα μέσα της 3ης Χιλιετίας" .

Πως θεμελιώνουν το Αιγαίο ως Αρχιπέλαγος κι όχι ως μια ημίκλειστη θάλασσα , με ιστορική ενότητα και συνέχεια μέχρι σήμερα,  κονιορτοποιώντας αφηγήματα της τελευταίας δεκαετίας, για "Γαλάζιες Πατρίδες" και "μοιρασίες" στο Αιγαίο …

- Το φαινόμενο του Αιγαιακού Πολιτισμού, με προσδιορισμό : τόπο-χάρτη-έκταση/ χρονική περίοδο/τεχνοτροπία / επέκταση ταξίδια, οικονομία τροφή εμπόριο.

-Προϋποθέσεις δημιουργίας πρωτογραφής και συμβόλων.

Εκλογική βόμβα Rasmussen: Μαριονέτα ο Biden – Ο πραγματικός πρόεδρος των ΗΠΑ είναι…άλλος

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι δεν κυβερνά τις ΗΠΑ ο Biden - Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο Λευκός Οίκος 
 
Ένα ιδιαίτερα προκλητικό, που απεδείχθη αποκαλυπτικό, ερώτημα έθεσε η γνωστή αμερικανική εταιρεία δημοσκοπήσεων Rasmussen Reports στους ψηφοφόρους των ΗΠΑ εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2024.
 
Είναι γνωστό ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Αμερικανοί ψηφοφόροι πιστεύουν πως ο νυν πρόεδρος Joe Biden είναι ηλιακά ακατάλληλος (σ.σ. 80 ετών) για να διεκδικήσει μία νέα θητεία στον Λευκό Οίκο. 

Πώς το ΝΑΤΟ μετατρέπει την ευρωπαϊκή οικονομία σε πολεμική

Η δυσμενής τροπή που έχει προσλάβει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η προβλεπόμενη ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων που έχουν φιλορωσικό προσανατολισμό στις ευρωεκλογές και το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Τραμπ την προεδρία των ΗΠΑ έχουν σημάνει συναγερμό στα κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη που βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τρεις βασικούς στόχους: Πρώτον, την ραγδαία άνοδο της αμυντικής ικανότητας της ΕΕ και της παραγωγής πολεμικών εξοπλισμών, δεύτερον, τον ευρωκεντρικό έλεγχο των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και τρίτον, τη δημιουργία τετελεσμένων στις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ πριν την πιθανή εκλογή Τραμπ.