MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Με ναζιστικά σύμβολα στο μέτωπο οι Ουκρανοί στρατιώτες - Η προπαγάνδα των ΝΥΤ και η «κάλυψη» της αλήθειας

( John_k - Δημιουργούνται ερωτήματα για την προπαγάνδα των ΜΜΕ... Τελικά η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με τους Νεοναζί ; ... και αν είναι, τότε γιατί το κρύβουνε επιμελώς και δεν το λένε ευθέως; Ντρέπονται ; Κάτι σάπιο υπάρχει λοιπόν, στο βασίλειο της Δανιμαρκίας..... )
 
Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τους Ουκρανούς στρατιώτες να κρύψουν τα ναζιστικά τους διακριτικά, παραδέχτηκαν οι NYT 
 
Οι New York Times αναγκάστηκαν τελικά, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, να παραδεχτούν ότι προσπάθησαν να μη δείξουν τη "ναζιστική Ουκρανία". 
 
Ο τίτλος των ΝΥΤ της Δευτέρας (5/6/2023) έλεγε ότι "Ναζιστικά σύμβολα στις γραμμές του μετώπου της Ουκρανίας αναδεικνύουν ακανθώδη ζητήματα της ιστορίας".
 

Ευρωβαρόμετρο: 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς

 
Ο αγώνας για την επιβίωση, αλλά και η αγωνία για τις θέσεις εργασίας αποτυπώνονται για μια ακόμα φορά στο Ευρωβαρόμετρο που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Η αγωνία των Ελλήνων είναι έκδηλη και διατυπώνεται σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ερώτηση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο πριν από τις Ευρωεκλογές. Αρνητική είναι η άποψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και ΕΕ.
 
Πιο συγκεκριμένα, το 82% δηλώνει ότι έχει δυσκολίες να πληρώσει λογαριασμούς, ενώ μόλις το 22% υποστηρίζει τις επιλογές της ΕΕ για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη.