MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Γ. Κασιμάτης : Οι πολυεπίπεδες κρίσεις και η διαμάχη βάθους ΗΠΑ- Κίνας

Για τις πολυεπίπεδες κρίσεις σε παγκόσμια κλίμακα , που οδηγούν συστήματα σε παρεμβάσεις ακόμη και στο τρόπο σκέψης των κοινωνιών , μιλάει στον 98.4 , ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, ο Γιώργος Κασιμάτης . Ταυτόχρονα αναλύει γιατί κατά την γνώμη του, πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπάρχει μία βαθύτερη αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας, που αναδεικνύει από την μία την απόπειρα των ΗΠΑ να μην χάσουν την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία βασιζόμενες στο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα και τους πόρους που διαθέτει μία πολεμική οικονομία και από την άλλη της Κίνας την προσπάθεια να ηγεμονεύσει με τον έλεγχο οικονομιών και χρέους με ένα μοντέλο κρατικού ελέγχου των οικονομικών κεφαλαίων παρότι δείχνει να ευνοεί την ελεύθερη οικονομία.
 

Τι είναι η προπαγάνδα – ποιά τα ειδη της

Μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά άρθρων που γράφει ο Argos μετά από παρότρυνση του Κόραξ και θα ήθελα να συμπράξω κι εγώ με μια σειρά 2 άρθρων όπου θα κάνουμε ακαδημαικό μαθημα για την προπαγάνδα και πως αυτή επιρρεάζει την μάζα. Πάμε λοιπόν στο 1ο από τα 2 κομμάτια: 

1. Η σημασία της Προπαγάνδας. 

«Η Προπαγάνδα βασιλεύει, η Προπαγάνδα θριαμβεύει. Τα διαποτίζει όλα, τα παραμορφώνει όλα,. όλα είναι Προπαγάνδα. Από εδώ κι’ εμπρός, αυτή κανονίζει, την σκέψη μας, τις αντιδράσεις μας, την δραστηριότητα μας. H σύγχρονη βασιλεία της Προπαγάνδας είναι ένα τετελεσμένο γεγονός. Είναι ένα χαρακτηριστικά μιας νέας μορφής πολιτισμού. Οι Ιστορικοί τον μέλλοντος θα ονομάσουν τον 20ο αιώνα, αιώνα της Προπαγάνδας». (Ζ. Σεβαλιέ). 

Τελικά μας ψεκάζουν: Η Ισπανία παραδέχεται εναέριους ψεκασμούς ως μέρος μυστικού προγράμματος του ΟΗΕ

Ο κοινωνικός έλεγχος και ο... Bill Gates


Μια αποκάλυψη - βόμβα βλέπει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τους επικίνδυνους εναέριους ψεκασμούς που διεξήχθησαν στην Ισπανία με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Ειδικότερα, τα αποκαλούμενα χημικά μονοπάτια, κοινώς γνωστά ως chemtrails, αναφέρονται στα λευκά σημάδια που μερικές φορές μένουν πίσω καθώς τα αεροπλάνα πετούν στον ουρανό δεν είναι τόσο αθώα όσο μπορεί ενδεχομένως να νομίζαμε.
 
Υπολογίζεται ότι το 17% των ανθρώπων παγκοσμίως πιστεύει ότι αυτά τα μονοπάτια είναι στην πραγματικότητα τοξικά χημικά που ψεκάζονται σκόπιμα στον αέρα ως μέρος ενός μυστικού μεγάλης κλίμακας ατμοσφαιρικού προγράμματος (SLAP), που μερικές φορές αναφέρεται επίσης ως κρυφή γεωμηχανική στρατηγική.

Η Αργεντινή εξασφάλισε τη στήριξη της Κίνας για να ενταχθεί στη BRICS

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι εξασφάλισε την επίσημη υποστήριξη της Κίνας στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), συνασπισμό αναδυόμενων οικονομικών δυνάμεων που θεωρείται ισχυρό αντίβαρο στη Δύση.


Ο αργεντινός υπουργός Εξωτερικών Σαντιάγο Καφιέρο συναντήθηκε με τον κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι στο περιθώριο της G20 στην Ινδονησία, όπου επισημοποιήθηκε η κινεζική στήριξη, ανέφεραν οι υπηρεσίες του πρώτου. Η Αργεντινή είναι μεγάλος εξαγωγέας σόγιας, σιταριού και καλαμποκιού, μεταξύ άλλων.