MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Οι υποκλοπές ΔΕΝ τελείωσαν! Παρέμβαση Europol ζητούν οι Ευρωπαίοι!

Μπορεί η κυβέρνηση με τη βοήθεια και των δημοσκόπων να προσπαθούν να μας πείσουν ότι «το θέμα των υποκλοπών τελείωσε» και ότι «κανένας μας δεν ασχολείται», ωστόσο οι Ευρωπαίοι έχουν άλλη άποψη και φέρνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλο και δυσκολότερη θέση.
 
Στις 28 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή PEGA ζήτησε μέσω επιστολής την παρέμβαση της Europol προκειμένου να διερευνήσει τις παράνομες παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλων λογισμικών και τις ενδεχόμενες ποινικές πράξεις.
 
Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή PEGA ζητά τη συνδρομή της για τα παράνομα λογισμικά σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ελλάδα, Ισπανία.
 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Ο Ερντογάν φλερτάρει πλέον επικίνδυνα με ναυτικό αποκλεισμό Ελληνικών νησιών

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ,  Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com
 
Με σταθερό τρόπο συνεχίζει πλέον σε όλα τα επίπεδα ο Ερντογάν το παραμύθι ότι δήθεν η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία με τα στρατιωτικοποιημένα νησιά μας στην περιοχή του Αιγαίου.
 
Ειδικότερα η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η στρατιωτικοποίηση συγκεκριμένων ελληνικών νησιών στο Β.Α Αιγαίο αλλά και στη Δωδεκάνησο είναι δήθεν παράνομη καθώς δήθεν απαγορεύεται από τη Συνθήκη της Λοζάνης αλλά και από τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.
 

Στραγγαλίζουν την Ευρώπη! Βασίλης Κοψαχείλης

( John.k - Οι κυβερνώντες και οι αξιωματούχοι όμως στην Ε.Ε. δεν έχουν κανένα πρόβλημα γιατί είναι διορισμένοι , δεν είναι εκλεγμένοι … οπότε δεν κινδυνεύουν να χάσουν την θέση τους ότι και να κάνουν … και να πεθάνουν οι άνθρωποι κάτω από την διοίκηση τους , πάλι θα συνεχίσουν να έχουν τις θέσεις τους … )
 
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Ευρώπη και αυτό που με τρομάζει είναι η αδράνεια των ευρωπαίων ηγετών απέναντι στις προκλήσεις. 
 
Φαίνεται πως πράγματι η Γηραιά Ήπειρος γέρασε, διότι είναι πλέον παροιμιώδης η αδυναμία της να επηρεάσει τις συνθήκες στο άμεσο και διεθνές περιβάλλον.
Από πού να αρχίσω πραγματικά;
 
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Το 2015-2016 φάνηκε ξεκάθαρα ότι το Μεταναστευτικό αποτελεί ζωτικό πρόβλημα για τη σταθερότητα στην Ευρώπη, τη συνοχή και το μέλλον της ΕΕ. Εντούτοις και παρά το γεγονός ότι αρχίζουν να αυξάνουν εντυπωσιακά πάλι οι αριθμοί των παράνομα εισερχομένων μεταναστών στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες ακόμη δεν έχουν Κοινή Πολιτική Ασύλου και εδώ και δυο χρόνια είναι σε εκκρεμότητα η ψήφιση του «νέου» χρηματοδοτικού προγράμματος για το Μεταναστευτικό – ήδη έχουν ξεπεραστεί οι ημερομηνίες του «νέου» προγράμματος. Η όποια διαχείριση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και για πόσο ακόμη άραγε…;
 

Δ.Γάκης: «Ο Α.Μπουρλά δεν θα καταθέσει στην ειδική επιτροπή της ΕΕ για τα εμβόλια – Η μπόχα έρχεται από τις Βρυξέλλε

«Μπουρλά και φον ντερ Λάιεν αντάλλασσαν μηνύματα κειμένου κατά την προετοιμασία της συμφωνίας-μαμούθ Pfizer-EE»
 
Ο γνωστός γενικός χειρουργός Δ.Γάκη παρεμβαίνει για το δημοσίευμα του Politico το οποίο αποκαλύπτει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ακύρωσε το ραντεβού του για να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το COVID-1 και όπως λέει χαρακτηριστικά «από τις Βρυξέλλες έρχεται η μπόχα».
 
Ο Α.Μπουρλά ακύρωσε την κατάθεση για να μην αντιμετωπίσει «ενοχλητικές» ερωτήσεις για το πως συνήφθησαν οι μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια μετά από έκθεση ελέγχου σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα.
 
Με βάση την έκθεση αυτή προκύπτει ότι υπήρχαν προσωπικές επαφές μεταξύ του Bourla και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που προηγήθηκαν μιας σύμβασης εμβολίων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ!