MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Αισίως στα 354,010 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος!

Πάμε μια χαρά… 
 
-Σε έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 20,168 δισ. ευρώ…

Σύμφωνα με τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 20,168 δισ. ευρώ, φτάνοντας στα 354,010 δισ. ευρώ από 333,842 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.


Τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 21,175 δισ. ευρώ από 18,065 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι φόροι στο εισόδημα και στην περιουσία ανήλθαν σε 4,712 δισ. ευρώ από 4,537 δισ. ευρώ πέρυσι. Οι κοινωνικές εισφορές ήταν 5,951 δισ. ευρώ από 5,493 δισ. ευρώ πέρυσι. Και οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 25,170 δισ. ευρώ έναντι 23,735 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2020.

Ηλίας Κονοφάγος: Τα συμφέροντα ενεργειακών εισαγωγών εμπόδιο στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μας

Ηλίας Κονοφάγος: Τα συμφέροντα ενεργειακών εισαγωγών εμπόδιο στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μας Από την εκπομπή One Direct με τον Γιώργο Παπαχρήστο και τη Τζίνα Μοσχολιού της 5-11-2019. Η εκπομπή μεταδιδόταν από το One Channel.
 

Ρ.Μακρή: «Εμβόλια μόνο στους Έλληνες - Τους εποικιστές τους θέλουν γερούς για να μας αντικαταστήσουν»

«Φασιστερά και λοιποί χέρι, χέρι κατά του λαού»


Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή, με μια σειρά από αναρτήσεις σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στους Έλληνες πολίτες, κάνοντας παράλληλα μια σύγκριση με το τι γίνεται με τους παράνομους μετανάστες.


«Εμβόλια μόνο στους Έλληνες. Τους εποικιστές τους θέλουν γερούς και υγιείς για να μας αντικαταστήσουν», έγραψε σε ανάρτηση της η Ρ.Μακρή. 
 

Ο διχασμός της κοινωνίας

Ακόμη και εάν η Ελλάδα δεν ήταν η πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία, ακόμη και εάν δεν είχε μία διαχρονικά ανεπαρκή, ανίκανη, καθώς επίσης διεφθαρμένη πολιτική, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει υπό τις σημερινές συνθήκες στην παγκοσμιοποίηση – ούτε στη μικρογραφία της, την ΕΕ, με τη βιομηχανία της αποψιλωμένη και με την ξεπερασμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της. Πόσο μάλλον με τα μνημόνια που της επιβάλλουν οι δανειστές της, τα οποία οδηγούν τους ‘Έλληνος κατ’ ευθείαν στην κόλαση – ενώ παράλληλα κορυφώνονται τα μεταναστευτικά και εθνικά της προβλήματα. Εύλογα λοιπόν οφείλει να σκέφτεται κανείς την έξοδο της από την ΕΕ, με στόχο τη λήψη μέτρων προστασίας της οικονομίας και της κοινωνίας της – εκτός εάν πάψει να εφαρμόζεται η νεοφιλελεύθερη πολιτική που κυριαρχεί στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, καθιστώντας έτσι συμβατή τη Δημοκρατία τόσο με τον προστατευτισμό, όσο και με την παγκοσμιοποίηση.