MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεκάθαρα στημένη η εκμετάλλευση της πανδημίας για να φέρουν παγκόσμιο κομμουνισμό

Παρακολουθούν τα πάντα και φέρνουν «καπιταλισμό των ενδιαφερομένων»...


Οι διεθνιστές παρακολουθούν την επικαιρότητα και δρουν αναλόγως.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), βλέποντας να «πετυχαίνει» η «συνταγή» χάους παγκοσμίως, προτείνει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, προκειμένου να επέλθει «κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη», όπως όμως θα συμφέρει την Μεγάλη Επανεκκίνηση του διεθνισμού.

Σε χθεσινό τους άρθρο, οι παγκοσμιοποιητές του WEF, κάνουν λόγο για «οικονομικές και κοινωνικές διαταραχές, οι οποίες δημιουργούνται από την πανδημία, είναι σοβαρές και η αντιμετώπισή τους είναι επείγουσα για να διασφαλιστεί ότι η ανάκαμψη δεν θα μας επαναφέρει στο (προηγούμενο) status quo», τουτέστιν μάλλον δεν θα δώσουν «τις ζωές μας πίσω».

Στάλιας : Από την οικονομική γνώση στην πολιτική πρακτική

Σπύρος Στάλιας


Ποιά είναι τα θεμελιώδη που γνωρίζουμε.

1. Δεν υπάρχει φυσική οικονομική διαδικασία που εξισώνει τις αποταμιεύσεις με τις επενδύσεις.

2. Η κατανάλωση είναι σχετικώς σταθερή.

3. Οι επενδύσεις είναι απρόβλεπτες και αβέβαιες.

4. Το χρήμα λειτουργεί ως αποθήκη πλούτου.

5. Η συνολική προσφορά και η συνολική ζήτηση ορίζουν το ΑΕΠ.

6. Όταν η συνολική ζήτηση μειωθεί, κατ’ ανάγκη θα μειωθεί και η συνολική προσφορά, έως ότου αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

7. Η μείωση της ζήτησης συνεπάγετε ύφεση και ανεργία.

Αθανάσιος Δρούγος, Οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Κερδισμένοι και χαμένοι

Η επιχείρηση από το Αφγανιστάν, το προσφυγικό αλλά και οι κερδισμένοι και χαμένοι από τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Γεωπολιτικού Αναλυτή Θανάση Δρούγου


Ο κος Δρούγος μιλάει αρχικά για την επιχείρηση αποχώρησης που ολοκληρώθηκε με την μεταφορά από τις ΗΠΑ 125.000 πολιτών, Αμερικανών και Αφγανών από το Αφγανιστάν

Στην συνέχει ο καλός αναλυτής μιλάει για το μεταναστευτικό και τον ρόλο που παίζει το ΙΡΑΝ αλλά και η Τουρκία στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές και τονίζει την σημασία του πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση την επόμενη μέρα στο Αφγανιστάν. Είναι διαφορετικό όπως αναφέρει χαρακτηριστικά να ελεγχθεί το Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν και εντελώς διαφορετικό αν υπάρξει ένας μεγάλος πόλεμος διαρκείας

Μέρκελ και Ερντογάν θέλουν από κοινού να εξολοθρεύσουν τον ελληνισμό στην Α. Μεσόγειο-Σχέδιο διαχωρισμού εθνικών οντοτήτων

Τρομερά σχέδια αποκαλύπτει Γερμανός βουλευτής για την ανάρμοστη σχέση Βερολίνου-Άγκυρας για τις χώρες της Μεσογείου και τους Κούρδους


Γερμανία και Τουρκία σχεδιάζουν από κοινού το χάρτη της Μέσης Ανατολής και της Α.Μεσογείου, προκαλώντας κρίσεις, ενώ το Βερολίνο ενισχύει στρατιωτικά την Άγκυρα στα σχέδια αυτά, έχοντας κατά νου τα κοινά συμφέροντα με την τουρκική πλευρά.

Η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες του Νότου αποτελούν εμπόδια στην αδελφική σχέση Γερμανών και Τούρκων, που θέλουν να να δουν τα σχέδια να υλοποιούνται, για αυτό και υποφέρουν και θα συνεχίσουν να υποφέρουν οικονομικά εντός της ΕΕ.

Αυτές τις τρομερές αποκαλύψεις και πολλά άλλα ανέφερε Γερμανός βουλευτής μέλος του κοινοβουλίου σε άρθρο του.

“Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ για τις οποίες ευθύνεται το καθεστώς Ερντογάν, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και η πολιτική κατοχής του στο Αφρίν καθώς και οι επιθέσεις του στη Ροζάβα θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν με διεθνή πολιτική πίεση. Ωστόσο, αυτή η διεθνής πίεση δεν ενισχύεται, αλλά η διεθνής κοινότητα παραμένει αδρανής", αναφέρει ο Γερμανός ειδικός Martin Dolzer.

Άγχος, Άνθρωπος, Περιβάλλον και Υγειονομική Κρίση

Φωτεινή Μαστρογιάννη

Η τρέχουσα υγειονομική κρίση έχει δημιουργήσει σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού άγχος. Το άγχος έχει μελετηθεί από διάφορους κοινωνικούς επιστήμονες και έχουν προκύψει οι αντίστοιχες θεωρίες. Μία από αυτές είναι και η Θεωρία Ταιριάσματος Ανθρώπου- Περιβάλλοντος. Η ανάλυσή μου βασίζεται στο εργασιακό περιβάλλον ωστόσο προσπάθησα να τη συσχετίσω και με το άγχος που έχει προκαλέσει η κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή το άγχος και οι στρεσογόνοι παράγοντες σχετίζονται με την ύπαρξη αναντιστοιχίας μεταξύ του ατόμου και του περιβάλλοντος (Fevre et al., 2003). Το αποτέλεσμα είναι το άτομο, στην περίπτωση αναντιστοιχίας, να αντιδράσει είτε αμυντικά είτε να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση (Rees & Redfern, 2000). Εάν προσπαθήσουμε να το αναγάγουμε στην κρίση και στις επιπτώσεις της στην κοινωνία είδαμε μέρος του πληθυσμού να την αντιμετωπίζει αμυντικά (υπακοή στα μέτρα-μάσκες, κοινωνική αποστασιοποίηση κτλ.) και μέρος του πληθυσμού που την αντιμετώπισε άμεσα (π.χ. ερευνώντας, ακούγοντας και μελετώντας διάφορες απόψεις κτλ.)