MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Γνωρίστε το νέο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα που βασίζεται σε πόρους

Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται:


ο μονοπολικός κόσμος γίνεται αμετάκλητα παρελθόν, ένα πολυπολικό παίρνει μορφή.

Zero Hedge

Authored by Pepe Escobar

Μετάφραση Μ. Στυλιανού


Ήταν κάτι που έπρεπε να δούμε. Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην Ρώσος Πρόεδρος, αμετανόητος Ατλαντιστής, νυν αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, αποφάσισε να βγει εντελώς αποσυνδεδεμένος από ένα ξέσπασμα που μοιάζει με την αστρική στροφή του πυραύλου Κινζάλ που προκάλεσε εμφανές σοκ και δέος σε όλο το ΝΑΤΟΣΤΆΝ.

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι οι δυτικές « κυρώσεις της κόλασης» όχι μόνο δεν κατάφεραν να σακατέψουν τη Ρωσία, αλλά αντίθετα «επιστρέφουν στη Δύση σαν μπούμερανγκ». Η εμπιστοσύνη στα συναλλαγματικά διαθέσιμα «διαλύεται όπως η πρωινή ομίχλη» και η απόρριψη του δολαρίου ΗΠΑ και του ευρώ δεν είναι πλέον μυθώδης: «Η εποχή των περιφερειακών νομισμάτων έρχεται».

Παγκόσμια Απροσδιοριστία με "πυροκροτητή " τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία

📍 Από τα Σενάρια, στην Πραγματικότητα της Παγκόσμιας Εμπλοκής και της διαρκούς «νευρικής κρίσης» σε όλο σχεδόν τον Πλανήτη.
 
📍 65 ημέρες μετά την έναρξη της Ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, Γεωπολιτική, Οικονομία, Ενέργεια, Εφοδιαστικές Αλυσίδες και Επισιτιστική Κάλυψη, στη δίνη μια Παγκόσμιας Κρίσης και της εμφάνισης νέων καταστάσεων σε όλα τα πεδία
 
📍 Η Ιχνηλάτηση μιας νέας Γεωπολιτικής Πραγματικότητας, οι νέες προκλήσεις και το αβέβαιο νέο περιβάλλον για τις κοινωνίες.
 
📍 Γιατί η Ουκρανία είναι η επιτομή των πρώτων επεισοδίων μιας κατάστασης που αλλάζει τις Παγκόσμιες ισορροπίες και δεδομένα