MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Η Ευρώπη βυθίζεται στο Μεσαίωνα

Η κλίμακα των αντιρωσικών κυρώσεων που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάζει όχι μόνο την οικονομία της ίδιας της Ρωσίας, αλλά και την παγκόσμια αγορά, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών της ίδιας της ιδέας. Πριν από την έναρξη της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, ήταν ακόμα δυνατό να προσπαθήσουμε να απομονώσουμε ορισμένες από τις χώρες. Αλλά ακόμη και αυτό το πείραμα δεν θα είχε οδηγήσει τους εμπνευστές των κυρώσεων στα επιθυμητά αποτελέσματα, για να μην αναφέρουμε το γεγονός πως η απομόνωση είναι κατ' αρχήν αδύνατη, αν μιλάμε για τη Ρωσία.


Ο αμύθητος ενεργειακός θησαυρός που κρύβει και η ελληνική ΑΟΖ

O πρωθυπουργός, σε επίσκεψη του στη ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων), ανακοίνωσε –με μεγάλη καθυστέρηση– νέες έρευνες για να αξιοποιηθεί ο ενεργειακός θησαυρός που κρύβει η ελληνική ΑΟΖ. Οι έρευνες θα εστιαστούν σε έξι εκτάσεις: Η μια είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα στην περιφέρεια Ηπείρου και οι άλλες πέντε σε θαλάσσιες περιοχές, στο Ιόνιο, στον κόλπο της Κυπαρισσίας και στην Κρήτη.


Όμως, εκεί που κρύβεται ένας αμύθητος ενεργειακός θησαυρός είναι στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, που έχει έκταση το 1/3 της Σαουδικής Αραβίας (εικόνα 1). Γεωγραφικά διαιρείται σε τρία διαμερίσματα: Το πρώτο διαμέρισμα είναι η λεκάνη της Λεβαντίνης και περιλαμβάνει τις ΑΟΖ Συρίας, Λιβάνου, Ισραήλ και το ανατολικό τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ (οικόπεδα 2, 3, 9, 12 και 13).

Το Ευρωβαρόμετρο καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης

Οκτώ στους δέκα Έλληνες δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα


Στον πόλεμο που εξελίσσεται από τις 24 Φεβρουαρίου επιχειρεί να αποδώσει η κυβέρνηση το κύμα της ενεργειακής ακρίβειας και των συνεχών ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, αφήγημα που έρχεται να καταρρίψει το Ευρωβαρόμετρο!

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνά του, οκτώ στους δέκα Έλληνες δυσκολεύονταν να βγάλουν τον μήνα πριν από το ξέσπασμα του πολέμου και την ενεργειακή κρίση, που προκάλεσε πρωτοφανή άνοδο των τιμών, του πληθωρισμού και του κόστους διαβίωσης!

Τα στοιχεία που αντλεί το Ευρωβαρόμετρο τοποθετούνται χρονικά στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, αποτυπώνοντας την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά. Κατάσταση που έχει επιδεινωθεί από τότε, με δεδομένη την εκτόξευση του πληθωρισμού στο 8,9% τον Μάρτιο και τη διατήρηση των τιμών της ενέργειας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Biden: Γενοκτονία στην Ουκρανία, ο Putin ευθύνεται για τον πληθωρισμό… ο Zelensly μπλοκάρει τον Γερμανό Πρόεδρο

O Zelensky μπλοκάρει τον Γερμανό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier να επικσεφθεί την Ουκρανία


Πραγματικά τραγέλαφος…
 
Ο πλανήτης κυβερνάται από πολιτικούς κατώτερους των περιστάσεων με βασικό τον Biden τον αμερικανό Πρόεδρο ίσως από τους πλέον αποτυχημένους στην αμερικανική ιστορία.

 
Ο Biden λοιπόν που καθοδηγεί τον Zelensly τον Πρόεδρο της Ουκρανίας ή την μαριονέτα της Ουκρανίας κατηγόρησε την Ρωσία και τον ρώσο Πρόεδρο Putin για γενοκτονία.