MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις για το χρέος - Πιθανό κραχ -20% στον S&P 500

Σε κίνδυνο η αμερικανική οικονομία (;) 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ανώτατου ορίου για το ομοσπονδιακό χρέος (31,4 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Ειδικότερα, οι υψηλού διακυβεύματος συνομιλίες σταμάτησαν απότομα την Παρασκευή στο Καπιτώλιο, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διαπραγματευτές αποχώρησαν από την αίθουσα κατηγορώντας τον Λευκό Οίκο για την αναστολή των συζητήσεων.

«Μέχρι να αποδειχθεί πως θέλουν να διεξαχθεί ένας λογικός διάλογος για το πώς μπορούμε προχωρήσουν και να κάνουν το σωστό, δεν θα συμμετέχουμε στις συζητήσεις.

«Οι πολιτικοί μας ομολόγησαν προεκλογικά ότι δεν έχουν τίποτα να πουν για τη χώρα»! Δ. Κωνσταντακόπουλος

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν ακούστηκε τίποτα για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Το εκλαμβάνω ως ομολογία των κομμάτων και των πολιτικών ότι δεν έχουν τίποτα να μας πουν. Ακούγεται τρομακτικό αλλά είναι ακριβές. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να πάει μακριά και θα υποστεί μεγάλες καταστροφές. Η λύση δεν μπορεί να βρεθεί από αυτές τις εκλογές, χωρίς να υποτιμώ τη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος». Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος από την αρχή της συζήτησης μας στο στούντιο του militaire channel λέει αλήθειες δυσάρεστες.