MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Το νέο τραπεζικό σκάνδαλο

Η επέλαση του 4ου Ράιχ, οι οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία και το έγκλημα που διενεργείται, εν αγνοία των δύστυχων δανειοληπτών – όπου φαίνεται πως τα καλύτερα ακίνητα καταλήγουν υπογείως σε προδιαγεγραμμένους αγοραστές, με εντυπωσιακά εξευτελιστικές τιμές.

Επικαιρότητα

Εισαγωγικά, άποψη μας είναι πως το ευρώ δεν θα χαθεί, ούτε βέβαια η ΕΚΤ, ακόμη και αν υπάρξουν σοβαρά θέματα στην Ευρωζώνη. Το πιθανότερο είναι η υφαρπαγή του από τη Γερμανία, στα πλαίσια του οικονομικού 4ου Ράιχ που προετοιμάζει, με την έννοια της κυριαρχίας της στην Ευρώπη – όπου αυτή τη φορά τα τανκς της φαίνεται να κυλούν πολύ εύκολα, αφού οι ίδιες οι χώρες θέλουν την προσάρτηση τους, όπως οι υπόλοιπες των Βαλκανίων. Η Τουρκία πάντως δεν αποκλείεται να έχει την ίδια «τύχη», αφού η οικονομία της βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, παρά το ότι δεν ελκύει τα φώτα της δημοσιότητας – ενώ είναι αδύνατον να τη στηρίξει η Ρωσία οικονομικά, με ένα ΑΕΠ μόλις της τάξης του 1,5 τρις $.

Απογραφή Γιουγκοσλαβίας: ΔΕΝ υπήρχαν “Μακεδόνες” στα Σκόπια το 1921

Καταθέτουμε στους αναγνώστες μας τις 475 σελίδες της απογραφής του 1921 στο «Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων», όπως ήταν τότε η επίσημη ονομασία του κράτους και τους σχετικούς πίνακες.

Του Ανδρέα Σταλίδη
 
Την απογραφή την βρήκαμε ολόκληρη εδώ και την έχουμε διαθέσιμη

Οι προκλήσεις Ζάεφ προκαλούν αμηχανία στην κυβέρνηση

Της Νεφέλη Λυγερού

Ο Ζόραν Ζάεφ όχι μόνο έχει απομακρύνει την μπάλα από το δικό του γήπεδο, αλλά ετοιμάζεται να σκοράρει και σε αυτό των αντιπάλων που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι το ελληνικό. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι συνόδευσε την ολοκλήρωση της τρίτης και τελευταίας φάσης της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος με προκλητικές δηλώσεις που αν μη τί άλλο φέρνουν σε αμηχανία την ελληνική κυβέρνηση;