MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Αύξηση κατά 483% οι αποβολές σε έγκυες γυναίκες που εμβολιάστηκαν.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε ότι η όγδοη ενημέρωση σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες στα εμβόλια Covid που αναφέρθηκαν στο Σχέδιο Κίτρινης Κάρτας MHRA σημείωσε μια ακόμη αύξηση του αριθμού των γυναικών που έχασαν το αγέννητο παιδί τους.Η κυβέρνηση δημοσίευσε εβδομαδιαίες εκθέσεις σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες στα πειραματικά εμβόλια Covid-19, το πρώτο από τα οποία κάλυψε δεδομένα που εισήχθησαν στο Σχέδιο Κίτρινης Κάρτας MHRA από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 24 Ιανουαρίου 2021. Η τελευταία τους έκθεση (δείτε εδώ), η οποία είναι η όγδοη που θα κυκλοφορήσει, καλύπτει δεδομένα που εισήχθησαν στο Σχέδιο Κίτρινης Κάρτας MHRA από τις 9 Δεκεμβρίου 2020, έως τις 14 Μαρτίου 2021. 
 
Μόλις επτά εβδομάδες χωρίζουν την πρώτη και την όγδοη έκθεση και η συγκλονιστική αύξηση του αριθμού των γυναικών που έχασαν το αγέννητο και το νεογέννητο παιδί τους εκείνη την εποχή λόγω του ότι έκαναν είτε το εμβόλιο Pfizer είτε το AstraZeneca Covid τρομάζει. Σχετικά με την επείγουσα έγκριση του εμβολίου Pfizer / BioNTech αυτή ήταν η συμβουλή των κυβερνήσεων:
 

80 χρόνια από την γερμανική εισβολή! Το θέμα των επανορθώσεων παραμένει ΑΝΟΙΧΤΟ

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών σε ανακοίνωση του για την 80η Επέτειο της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα επισημαίνει:


Συμπληρώνονται σήμερα ογδόντα χρόνια από την επίθεση που εξαπέλυσε τα χαράματα της 6ης Απριλίου 1941 το Γ΄ Ράιχ εναντίον της χώρας μας. Η Ελλάδα, μετά από τον ηρωικό και νικηφόρο αγώνα της στα βουνά της Αλβανίας, που σήμανε και την πρώτη νίκη των Συμμάχων εναντίον του Άξονα, βρέθηκε να πολεμά σε έναν άνισο αγώνα, ταυτόχρονα εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.

Μπορεί η υπεροπλία του Άξονα να λύγισε το κορμί της Ελλάδας, αλλά το φρόνημα του λαού μας παρέμεινε αδούλωτο, πιστό στις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας. Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της Μάχης της Κρήτης έδωσε το σύνθημα για τη γέννηση της Εθνικής και Ευρωπαϊκής Λαϊκής Αντίστασης, που μαζί με τον αγώνα των Συμμάχων πέτυχαν τη συντριβή του Άξονα.

Μουσολίνι: «ο Χίτλερ πήρε από τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια τους»

Σαν σήμερα, 80 χρόνια πριν, στις 6 Απριλίου 1941, οι γερμανικές δυνάμεις του Χίτλερ επιτέθηκαν στην Ελλάδα. Τα όσα τραγικά για τον ελληνικό λαό ακολούθησαν είναι σε γενικές γραμμές γνωστά. Όπως γνωστό είναι ότι το Βερολίνο, διευκολυνόμενο από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, συνεχίζει να αρνείται να πληρώσει τις επιβαλλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις, ακόμα και το κατοχικό δάνειο.


Λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές του 2019, η απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα είχε θέσει με ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων. Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο 2019 η απόφαση της ελληνικής Βουλής –με συντριπτική πλειοψηφία– να ενεργοποιήσει τις διεκδικήσεις για όσα η Ελλάδα υπέστη κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους ναζί του Χίτλερ.

Η Γ’ Εθνοσυνέλευση Τροιζήνας

Το ΣΤ΄ ψήφισμα με το οποίο ο Ιωάννης Καποδίστριας εκλέχτηκε Κυβερνήτης της Ελλάδας


Γράφει ο ιστορικός Παναγιώτης Γέροντας

Η “Εν Τροιζήνι κατ΄ επανάληψιν Γ΄ Εθνική των Ελλήνων Συνέλευσις” ή πιο απλά Γ΄ Εθνοσυνέλευση Τροιζήνας (19 Μαρτίου – 5 Μαΐου 1827), συνήρθε στην Τροιζήνα του Πόρου με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου – που είχε διακοπεί λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αυτή η Εθνοσυνέλευση συνέταξε και επικύρωσε τον πρώτο οριστικό καταστατικό χάρτη της Ελλάδας, το “Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος”. Επίσης, εξέλεξε ως πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, τον Ιωάννη Καποδίστρια.

«Μνημόνιο 5.0» η «Ελλάδα 2.0» του Κ.Μητσοτάκη: Κατάργηση του 8ωρου και του πενθημέρου! - Παρουσιάζεται τον Μάιο

( John.k - Η κυβέρνηση μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παιδιά για τα θελήματα ….. )


Χωρίς εργασιακά δικαιώματα η «Ελλάδα 2.0» του Κ.Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει για το νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά το οποίο θα κατατεθεί μετά το Πάσχα στη Βουλή και πιθανότατα θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.


Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία και το lockdown ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σοκαριστικές αλλαγές καταργώντας ουσιαστικά όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Κατάργηση του 8ώρου με υποσχέσεις για «ρεπό» σε επόμενο διάστημα, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις, απασχόληση και τα Σαββατοκύριακα σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας» είναι μερικές από αυτές, με τη δημοσιοποίησή τους να έρχεται λίγες μέρες μετά την «πανηγυρική» παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης» από τον πρωθυπουργό, που προανήγγειλε ρήξη «με κατεστημένες αντιλήψεις που καθηλώνουν την οικονομία μας».