MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Γ. Μαργαρίτης : Οι δυστοπίες του παρόντος και του μέλλοντος μας

Ο καθηγητής Σύγχρονης Ισοτρίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις απαγόρευσης των συναθροίσεων για την ημέρα, με πρόσχημα όπως είπε την δημόσια υγεία και την προστασία της από τον κορωνοιό, την ώρα που στους χώρους εργασίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία, δεν υπάρχει καμία στρατηγική αποφυγής των συνωστισμών με την προστασία των εργαζομένων ή την ενίσχυση των δομών του κοινωνικού κράτους, έκανε λόγο για εργαλειοποίηση της υπαρκτής πανδημίας και των κινδύνων της, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το συμφέρον και τα κέρδη των ολίγων. 
 

Περισσότερες από 100 προσαγωγές στην Αθήνα – Ένταση και στη Θεσσαλονίκη για το Πολυτεχνείο

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο άρχισαν και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μέλη του ΚΚΕ επιχείρησαν να κάνουν πορεία παρά την αστυνομική απαγόρευση. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση των οχημάτων εκτόξευσης νερού και με πυκνή ρίψη δακρυγόνων. Πριν από λίγο πάντως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Πατησίων.


Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για ώρα στην οδό Πανεπιστημίου και η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε προσαγωγές. Σύμφωνα με την Αστυνομία για την κατάσταση ενημερώθηκε ο γγ του ΚΚΕ, από εκπρόσωπό της, ο οποίος διαμήνυσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και θα πρέπει να διαλυθεί. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον της συγκέντρωσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν επτά προσαγωγές.

Γίνονται κατασχέσεις σε μισθούς και επιδόματα από λογαριασμούς που είναι… ακατάσχετοι

Τις καταγγελίες κάνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας


Καταγγελίες για κατασχέσεις, που προκαλούν έντονη ανησυχία για το έκτακτο επίδομα σε όσους πλήττονται από την πανδημία, κάνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Όπως αναφέρει «είναι αρκετά σύνηθες, τελευταία, οι τράπεζες να προχωρούν σε παράνομες δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, για οφειλές κυρίως προς το Δημόσιο».

Προσθέτει πως «δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα από οφειλέτες που ήρθαν αντιμέτωποι με αυθαίρετη δέσμευση του τραπεζικού τους λογαριασμούς».